Ujhelyi István nem nyugszik: a magyar parlamentben védené a Soros-Sargentini jelentést

Ujhelyi István; beszél előadás FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Szeged, 2015. április 16. Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Konfuciusz Intézetének A keleti nyitás politikája és a kínai-magyar kapcsolatok címmel megrendezett beszélgetésén a Szent-Györgyi Albert Agórában, Szegeden 2015. április 16-án. A rendezvény másik meghívott vendége Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter volt.
Vágólapra másolva!
A szocialista politikus vasárnapi sajtótájékoztatóján jelezte, hogy nagyon szeretne még egyet belerúgni Magyarországba, ezért követeli, hogy európai politikusként hadd szólalhasson fel a magyar parlament jövő szerdai, a Sargentini-jelentésről szóló vitáján. Ennyire erőszakosan senki nem támadta még a hazáját, Ujhelyi István új ligába emelte a hazaárulás fogalmát! Nagy versenyben vannak Gyurcsány Ferenccel, valószínűleg attól tart, hogy a parlamentben hátrányba kerül vele szemben.
Vágólapra másolva!

Ujhelyi Istvántól egy dolog kétségkívül elvitathatatlan: az utóbbi években egyetlen egy balos-kommunista-liberális politikus sem volt képes annyi hazaárulást produkálni, mint ő az elmúlt hetekben. A Soros-Sargentini jelentés elfogadását megelőzően olyan médiahadjáratot indított Magyarország ellen, hogy arra Gyurcsány Ferenc is feltehetően csak nézni tudott. „Ez az ember tud valamit!" – gondolhatta a nagy demokrata politikus. Nem csoda, hogy a dokumentum elfogadása után vissza akart vágni rendíthetetlennek hitt vezető pozíciójának visszaszerzéséért, ezért egy tévéadásban ment neki a szocialista politikusnak, megkérdőjelezve hazaárulási képességeit, amiből hatalmas balhé, hiszti, dühöngés kerekedett a demokrata oldalon. A DK-elnöke ezzel nyilvános versenyt hirdetett a „Ki a Nagyobb Hazaáruló" kategóriában a Magyar Ellenzéki Pártok között. Mint utólag kiderült, ebből is Ujhelyi jött ki jól, aki

  • először válaszcsapásként sziklaszilárdan leszögezte, hogy természetesen tavaly májusban ő is igennel szavazott a Soros-Sargentini-jelentés elkészítésére (sértő az ellenkező feltételezése!), senki ne merészelje megkérdőjelezni ebbéli képességeit, Gyurcsány gondolata pedig SÚLYOS TÉVEDÉS volt.
  • másodszor pedig kiderült róla, hogy még az is belefér, ha lehazaárulózza saját magát.

Ha csak szimplán az eddigieket néznénk, akkor is teljesen egyértelmű, hogy Ujhelyi magabiztos fölénnyel veri a világviszonylatban is roppant erős mezőnyt (a Momentum, és a Jobbik is felsorakozott a versenybe). A szocialista politikust azonban nem olyan fából faragták, hogy ennyivel beérné. Fontos megjegyezni, hogy Ujhelyi István vasárnapi sajtótájékoztatójáig elég egyhangú volt a hazaárulók élete, hiszen voltak ők, és voltak azok, akik szeretik a hazájukat. Semmi több, uncsi, pfuj!

Ma viszont a reformer szocialista politikus úgy döntött, hogy elég volt az eddigi végtelenül egyhangú skatulyázásgatásokból, és a szimpla hazaárulás mellett megteremtette az erőszakos hazaáruló fogalmát.

Becsületesen, és tisztességesen megszervezett egy sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy neki igen is joga van elmondani, mit gondol (=Sargentini mit gondol) a Soros-Sargentini-jelentésről a magyar parlament szerdai ülésén. Párszor ugyan már elmondta, többek között

  • az Európai Parlament (EP) plenáris vitáján,
  • közösségi oldalán napi háromszor,
  • közleményben amilyen gyakran tudta,
  • kamerák előtt amikor csak megszólították,

így mindenki tisztában lehet a véleményével, de ő európai politikusként a magyar parlamentben is meg akarja osztani a Magyarország megregulázásáról szóló dokumentummal kapcsolatos gondolatait! De hát éppen ezért érdemelte ki az ERŐSZAKOS jelzőt az általa megálmodott kategória. Sajtótájékoztatóján kiderült, hogy olyan rendkívül fontos dolgokat szeretne elmondani,

minthogy az a hazafi, aki a jelentés tartalmára figyel, jelentsen ez bármit is.

Nem egyszerű a hazaáruláson versengők dolga, főleg, ha egy Ujhelyi István is szerepel a mezőnyben. Ha a személyes véleményemet kérdezik, Gyurcsányék helyében most adnám fel a versenyt. Viszont én nem vagyok a bukott kormányfő, így nem tudhatom, mit van a tarsolyában. Valószínűleg nem üres.