Drogkereskedőket fogtak el Baján és Kiskőrösön

A fiatal férfi irányította idősebb társát
Vágólapra másolva!
Összehangolt akció keretében Baján és Kiskőrösön fogtak el két férfit, akik a gyanú szerint hasist és marihuánát árultak. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem miatt folytat nyomozást a 24 és a 64 éves férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint a fiatalabb gyanúsított rendszeresen kábítószert szerzett be, illetve adott el Magyarország területén különböző helyeken úgy, hogy idősebb társának utasításokat adott arra, hogy mikor, mennyi és milyen kábítószert adjon át a vásárlóknak.

A fiatal férfi irányította idősebb társát Forrás: police.hu

Az egyik ilyen alkalommal, 2018. szeptember 1-jén a 24 éves férfi arra utasította társát, hogy egy pécsi férfinak adjon át kábítószert. A drog átadását követően a pécsi vásárlót a rendőrök elfogták. Több mint egy kilogramm marihuánát találtak nála.

A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói, a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége, valamint a Bajai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akciót tartottak 2018. szeptember 20-án. Az akcióban a drograktárként szolgáló bajai telephelyen elfogták az egyik, Kiskőrösön pedig a másik gyanúsítottat is.

A telephelyen a rendőrök bruttó 2100 gramm barna, tömb alakú hasist, az épület előtt parkoló gépkocsiban 22 csomagban bruttó 2300 gramm marihuánát foglaltak le. Ezenkívül a kábítószer adagolásához szükséges gumikesztyűket, tárolóedényt, csomagolóanyagot és digitális mérleget találtak még.

A 24 éves gyanúsított lakó- és tartózkodási helyein megtartott kutatás során több ezer eurót, mobiltelefonokat és SIM kártyát is lefoglaltak. A bíróság mindkettőjük letartóztatását elrendelte.