Két Gyurcsány sétál az utcán. Az egyiket Jobbiknak hívják

Janiczak Dávid; Sneider Tamás; Vona Gábor; Toroczkai László alelnök frakcióvezető-helyettes Jobbik-kongresszus Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2017. június 10. Balról jobbra Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, frakcióvezető-helyettes, Vona Gábor pártelnök, Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere és Janiczak Dávid alelnök, Ózd polgármestere a Jobbik 16. országos kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. június 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Ripost számolt be arról, hogy holnap pártkongresszust tart a még megmaradt, de folyamatosan apadó ellenzéki, azaz most már nem ellenzéki, hanem „Ellenálló” párt. A Riposthoz eljuttatott kiáltvány tervezete a Nemzeti Ellenállás Kiáltványa címet viseli, ezt kívánják a párt vezetői elfogadtatni a kongresszussal. A dokumentumban pedig kijelentik, hogy holnaptól ők már nem ellenzéki párt, hanem Ellenállók lesznek, amely kifejezés ismerős lehet, hiszen a Gyurcsány féle „kétnapos forradalom” is ezt a nevet viselte. Felveti a kérdést a Ripost, hogyan lehetséges, hogy hamarosan összeborul a két ellenzéki párt, akarom mondani a két Ellenálló közösség? 
Vágólapra másolva!

A szombati Jobbik kongresszus igencsak foghíjasnak ígérkezik, hiszen a Magyar Idők úgy tudja, hogy abból a célból, hogy ne legyenek üresek a széksorok, vendégeket is hozhatnak magukkal a még megmaradt alapszervezetek.

Még a szakadás előtt: Vona Gábor, akkori pártelnök, Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere és Janiczak Dávid alelnök, Ózd polgármestere a Jobbik kongresszusán 2017. június 10-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A továbbra is elég aktív belső ellenzék eljuttatta a Ripost-hoz a holnapi kongresszuson elfogadtatni szándékozott kiáltvány szövegét, amelynek még a címén is sikerült összeveszniük az utóbbi időben egységesnek igencsak nem nevezhető párt vezetőinek.

Több verzió készült és végül a Stummer Ákos féle kiáltványt tudta támogatni a többség. A nagyon komoly című „Nemzeti Ellenállás Kiáltványa” a szokásos közhelyeket puffogtatja, és azt a nagy horderejűnek nem nevezhető döntést kívánják elfogadtatni a kongresszussal, hogy ők bizony holnaptól nem ellenzéki párt, hanem „Ellenállók” lesznek.

Nos, hogy mit csinálnak az Ellenállók az még nem derült ki.

A Ripost úgy tudja, hogy az Ellenálló kifejezés nem véletlenül lett befutó, annak használata a DK-val folytatott titkos egyeztetés következményeként került be a nagyon komoly Kiáltványba. És mögötte nagyon ravasz politikai megfontolás húzódik.

Hiszen, ahogy arról beszámoltunk, a DK is kijelentette magáról nemrégiben, hogy ők márpedig „Ellenállók” lesznek, és mindaddig kint lesznek az utcán, amíg meg nem döntik a kormányt.

Photoshop-rajongók a DK-gyűlésen

Nos, a nagy megmozdulás „sajnos” csak két napig tartott, hiszen a lelkes szimpatizánsok két nap után úgy döntöttek, hogy inkább az otthoni fotelből dolgoznak tovább a Gyurcsány-féle forradalom szent ügyén.

Amúgy is közben megérkezett a hidegfront, Gyurcsányék pechjére.

Így jogosan teszi fel a kérdést a Ripost, hogy hamarosan nyilvánosan is összeborulhat a két ellenzéki akarom mondani Ellenálló csoport? Lehetséges, hogy a Jobbik is csatlakozni akar a „DK nyilvánvaló sikertörténetéhez”?

CÖF plakátkampány Budapesten. Budapest, 2016. december 7. Fotó: Szabó Gábor - Origo