Színtiszta csalás volt a Soros-Sargentini jelentés Magyarországgal szemben

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága tegnapi ülésén támogatta a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot – írja a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

„Azt kérjük, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak” – mondta Hörcsik Richárd, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint

az Európai Parlament által csalással elfogadott Sargentini-jelentés egy színtiszta politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben.

A kormánypárti politikus értékelése szerint a jelentés valójában egy nyomásgyakorlási kísérlet annak érdekében, hogy Magyarország adja át határőrizeti jogát az Európai Bizottságnak.

Kiemelte, az európai ügyek bizottsága fontosnak tartja azt is leszögezni, hogy az uniós intézményeknek végre a migráció megállításával kellene foglalkozniuk, nem pedig azzal, hogyan engedjenek be még több migránst.

A bizottság végül hat–kettő arányban támogatta a határozati javaslatot.

Tegnap megírtuk, hogy napirendre fog kerülni az adóelkerülés céljából párttá alakult Migration Aid ügye is. Soros György hazai szervezete nem akarja befizetni a jogszabály által előírt bevándorlási különadót, mondván ők nem folytatnak ilyen jellegű tevékenységet. Emlékezetes, a Migration Aid volt az a szervezet, amelyik a Keleti pályaudvarnál összegyűlt bevándorlókat koordinálta a bevándorlási válság csúcspontján, 2015-ben.