Németh Szilárd: A határvédelem az nemzeti kérdés

Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában a határvédelemről, Magyarország önálló véleményéről, de szóba került még a a jövő májusi EP választás és annak fontossága is.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd, mint a Honvédelmi Minisztérium államtitkára beszélt a határőrizetről is. Kifejtette, Brüsszelben azzal az ötlettel álltak elő, a német kancellár és a francia elnök sugallatára, hogy a határőrizetet a Frontexnek, mint közös európai határvédelmi egységnek kell átvenni. Ezt a politikus elképesztő ötletnek tartja, miután a Frontex eddig egyáltalán nem végzett ilyen tevékenységet, arról nem is beszélve – tette hozzá a képviselő, hogy a határvédelem az nemzeti kérdés, így is kell kezelni az Európai Unión belül is, azaz a határt mindenkinek magának kell megvédenie.

Az európai országok közül Magyarország volt az egyetlen, amelyiknek a határára óriási nyomás nehezedett 2015-ben, ebből vonták le a magyar emberek azt a következtetést, hogy a határt védeni kell – tette hozzá az államtitkár.

Németh Szilárd feltette a kérdést, hogy mit is akar itt a Frontex. Véleménye szerint nem a határt akarják őrizni, hanem éppen azt akarják megnyirbálni. A politikus szerint egyszerűen itt is a bevándorlást támogatók és az azt ellenzők közötti feszültségről van szó megint, úgy gondolva, hogy ha legálissá teszik az eddig illegális migrációt, az csak azt jelenti, hogy megszervezték azt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.