Holnap tárgyalják Soros pártjának ügyét a parlamentben

Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti Migration Aid minden tőle telhetőt megtesz az adóelkerülés érdekében. A kormánypártok azonban nem akarják ezt hagyni, ezért az igazságügyi bizottság Czunyiné Bertalan Judit alelnök kezdeményezésére tárgyal az ügyről. Emlékezetes, a Migration Aid volt az a szervezet, amelyik a Keleti pályaudvarnál összegyűlt bevándorlókat koordinálta a bevándorlási válság csúcspontján.
Vágólapra másolva!

Holnap ülésezik az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, amely Czunyiné Bertalan Judit, bizottsági alelnök kezdeményezésére tárgyal majd a Migration Aid párttá alakulásával kapcsolatos törvényességi kérdésekről – írja a Magyar Idők. A fideszes képviselő a portálnak nyilatkozva azt mondta, felháborítónak tartja, hogy bizonyos szervezetek ki akarják játszani Magyarország törvényeit. Emlékeztetett arra, hogy a Soros Györgyhöz köthető Migration Aid korábban bevallotta, azért alakul párttá, mert nem akarja megfizetni a bevándorlási különadót, vagyis kerüli az adóbefizetést. Éppen ezért a testülettől azt kérik,

tekintse át az ügy törvényességét, és ha kell, javasoljon jogszabály-módosításokat, valamint vizsgálják meg azt is, mit lehet tenni azért, hogy a magyar törvényeket vállaltan megkerülni akaró szervezet ne tudjon párttá alakulni.

Czunyiné szerint nagyon fontos, hogy ne legyen olyan Soros-szervezet, amely ki tud bújni az adó megfizetése alól. A kormánypárti politikus a Karc Fm Paláver című műsorában úgy fogalmazott a kérdésben, hogy

Meglátása szerint ezek a szervezetek a jogrend be nem tartásával pedig nem csupán az országnak, hanem a közrendnek is ártanak. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a kormány az ebből beérkező bevételeket a magyar emberek biztonságára, azaz a határvédelemre fordítja.

Ahogy megírtuk, hogy a napokban az amerikai milliárdos több hazai szervezete leszögezte, hogy a jogszabályi rendelkezések ellenére nem fogják befizetni az előírt bevándorlási különadót. Valamennyien azzal érveltek, hogy nem végeznek olyan tevékenységet, amely a bevándorlási különadó hatálya alá tartozna. A lázadó Soros-szervezetek között a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület, az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság mellett ott van a Migration Aid is.

Utóbbi minden bizonnyal ezért döntött a pártalapítás mellett: ezzel a jogi kiskapuval el tudják kerülni, hogy a bevándorlást pártoló foglalatosságuk miatt nagyobb összeget fizessenek a magyar államnak.

Hogy mennyire nem pártolják a migrációt, azt egy korábbi felvetésük is kiválóan megmutatja: a szervezet azt javasolta, hogy vegyes, magyar és migráns családokból álló falut, kísérleti életteret hozzanak létre Magyarországon. Nem mellesleg a Migration Aid volt az a szervezet, amelyik a Keleti pályaudvarnál összegyűlt bevándorlókat koordinálta a bevándorlási válság csúcspontján.