Meg akarta szerezni a rokona házát, ezért meggyilkolta

Vágólapra másolva!
K.-né M. K. azért segített a 87 éves rokonának a napi teendőkben, hogy az asszony majd ráhagyja a házát. Ez viszont nem jött össze, ezért a nő meggyilkolta a rokonát. Az első fokú bíróság 13 év fegyházra ítélte M. K.-t.
Vágólapra másolva!

A 87 éves asszony egyedül élt a debreceni házában, M. K. volt az, aki segített neki a napi teendőkben.

Viszont a nő csak azért segített a rokonának, hogy az asszony majd rá hagyja a házát.

A nő anyagi helyzete 2004-után csak romlott, tartozásokat és hiteleket halmozott fel, 2005-ben iskolatitkárként sikkasztott a munkahelyén, ami után 1 millió forintot követeltek tőle.

A házukat 2008-ban elárverezték, a férjével együtt munkanélküliek lettek.

Hogy megszerezze az idős asszony házát azzal hitegette, hogy

eladják a saját és az asszony házát, és az árukból vesznek egy közös házat, hogy könnyebben gondoskodhassanak róla.

Ez viszont lehetetlen volt, mivel az ő házukat elárverezték. A nőt 2008-ban sikkasztás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Aznap délután amikor elítélték, a nő összeveszett az asszonnyal és verekedni kezdtek. A 87 éves asszony elesett és beverte a fejét a tűzhely sarkába.

A nő rátérdelt a mellkasára, majd megfojtotta a rokonát. Ezek után a nő átnézte a lakást majd távozott. Másnap azzal hívta fel a mentőket, hogy holtan találta meg az asszonyt.

Eleinte azt hitték, hogy az asszony az eséstől halt meg, de a boncolás kiderítette, hogy gyilkosság történt.

A nő a hagyatéki tárgyaláson letagadta a törvényes örökösöket, megszerezte a házat, és alig egy hónap múlva el is adta 3,2 millióért.

2008-ban M. K.-t tanúként hallgatták ki, majd a nyomozást felfüggesztették. Később, 2015-ben a rendőrség újra helyszínelést tartott, és a szekrényen, valamint az áldozat szemüvegén talált vérnyomokból kimutatták M. K. DNS-ét, ezért 2016-ban őrizetve vették.

M. K. az utolsó szó jogán szólalhat fel szerdán a Debreceni Törvényszéken, ahol határozat hirdetés várható.