Három napig ivott gyógyszerre a borsodi férfi, aki halálba vitte a lányát

Hernádkak, 2018. szeptember 22.
Villanyoszlopnak csapódott, összeroncsolódott személygépkocsi Hernádkakon 2018. szeptember 22-én. Az autóban három gyermek is utazott, egyikük a helyszínen életét veszítette, ketten súlyos sérülést szenvedtek. Az első adato
Vágólapra másolva!
Édesapja felelőtlensége miatt brutális balesetben vesztette életét egy 14 éves lány szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkakon, Miskolc közelében – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az ittas – és fiai szerint begyógyszerezett – férfi a Fiatjával egy villanypóznának csapódott, a hátsó ülésen a nagylány mellett utazott 10 éves öccse és 4 éves húga is. Előbbinek a tüdeje sérült, utóbbi is csonttörést szenvedett. Édesapjuknak, Istvánnak (40) zúzódásai voltak.

– mondta megtörten István (22), a lány féltestvére.

„Nemrégiben vesztettük el a nagymamánkat. Apukánkat nagyon megviselte, gyógyszereket szedett. Szombaton cigarettáért indult, észre sem vette, hogy a gyerekek a hátsó ülésen ültek. Mással készültek valahova” – állította István.

A család egy rokona a Blikknek azt mondta, a férfi három napja folyamatosan ivott. A háztól nagyjából 2 kilométerre jutott az autóval, amikor két, az út szélén parkoló kocsit akart kikerülni, ám túl nagy sebességgel haladt, a gyógyszerektől pedig egy pillanatra elbódulhatott. Előbb az árokba sodródott, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

Forrás: MTI

A férfi és két súlyosan sérült gyereke jelenleg a miskolci kórházban vannak, az intenzív osztályról az idősebb testvér szerint már mindhárman kikerültek. A gyerekeket csak az édesanyjuk látogathatja, a kisfiút a Blikk információi szerint még vasárnap is megműtötték.

A rendőrség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást. A férfi dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd szerint 2–8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.