Orbán Viktor az Európai Közjogi Szervezet vezetőjével egyeztetett

ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. szeptember 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Szpiridon Flogaitiszt, az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) igazgatóját az Országházban 2018. szeptember 21-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Szpiridon Flogaitiszt, az Európai Közjogi Szervezet igazgatóját – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen – melyen Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vett – áttekintették az EPLO és Magyarország közötti kapcsolatok aktuális kérdéseit, és egyeztettek a szervezet magyarországi jelenlétének erősítéséről.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Szpiridon Flogaitiszt, az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) igazgatóját az Országházban 2018. szeptember 21-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Ennek keretében továbbra is

napirenden van az EPLO képviseleti irodájának megnyitása Szegeden.

Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió jövőjével kapcsolatos kérdéseket, az európai demokráciák és jogrendszerek működésének kihívásait a jogtudományi szféra aktív közreműködésével kell áttekinteni, s erre az EPLO szervezetrendszere és szakértői potenciálja kiválóan alkalmas.