Gyurcsány fényképet hamisít, hogy legyen valamennyi szimpatizánsa

Gyurcsány Ferenc
Budapest, 2018. január 27. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 14. évértékelő beszédét tartja Budapesten 2018. január 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Sok hajmeresztő dolgot élhettünk már meg Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke mellett, de a mostani talán az eddigi legelképesztőbb.
Vágólapra másolva!

Történt ugyanis, hogy a baloldali fotelforradalmárok ismét az otthon melegét választották az Orbán-kormány megdöntése helyett –írja a Figyelő. Gyurcsány Ferenc vasárnapi hívogató szónoklata is csak pár száz embert tudott összekovácsolni. Annak ellenére, hogy az ígéretük szerint addig fognak demonstrálni, amíg meg nem döntik a kormányt, érdeklődés hiányában nem meglepő módon ez ismét elmaradt.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Néhányan még 2-3 napig elsétálgattak a Kossuth térre, de ez kevésnek bizonyult a kormányváltáshoz.

Így aztán már a színpadot is lebontották, ahol több baloldali prominens politikus is kifejthette gondolatait.

A photoshopolt kép Forrás: Figyelő

Az igazi forradalmi újítás csak ezután jött. A DK ugyanis több helyi baloldali párttal együtt sajtótájékoztatót tartott a XVI. kerületben, de ahogy a tüntetésen, úgy ezen sem volt hömpölygő tömeg. A fifikás politikust azonban ez egyáltalán nem zavarta, technikai vívmánnyal oldották meg a kínos helyzetet.

Látványtervekből ismert, a sajtótájékoztatóra igyekvő, sétáló embereket, érdeklődőket photoshopolt magának a párt.


A sok fiatal körében jól ismert technika eddig arról volt híres, hogy nagyobb ciciket és izmokat kreáltak vele a felhasználók, de Gyurcsány Ferenc új értelmet adott a képszerkesztésnek. Ha nincs elég szimpatizánsod szerkessz magadnak többet! A képpel azonban hamar lebuktak, minekután a laikus szemek is hamar kiszúrják az oda nem illő álszimpatizánsokat.