Az ellenzéki propagandamédia újabb álhír terjeszt az egészségügyről

Kásler Miklós
Vágólapra másolva!
Az ellenzék megunhatatlanságig szajkózott fő csapásvonala – nyugodtan írhatjuk így, egybe – az oktatásegészségügy. Az ellenzékhez köthető fake news gyár legújabb agymenése, hogy 75 év felett nem járnak a legmodernebb és egyben legköltségesebb életmentő terápiák. Kásler Miklós cáfolta a futótűzként terjedő álhírt.
Vágólapra másolva!

Felelőtlennek és embertelennek nevezte az Emberi Erőforrások minisztere az InfóRádióban azt az interneten terjedő hírt, miszerint 75 év felett nem járnak a legmodernebb és egyben legköltségesebb életmentő terápiák – írja a Magyar Idők. Kásler hozzátette: a hírnek semmi alapja nincs.

– fűzte hozzá.

A kétségbeesett botrányhajhász álhírgyárak szerint Nagy Anikó egészségügyi államtitkár azt mondta volna, hogy:


Az egészségügyi államtitkár azonban ilyen nyilatkozatot természetesen soha nem tett, nyilván ezért sem tudtak forrást megjelölni a kijelentéshez az álhírt terjesztő médiumok.

Hasonló hírek az országgyűlési kampány előtt is megjelentek, akkor a 168 Öra közölt egy cikket „Diszkrimináló egészségügy – 75 felett nem jár a gyógyulás” címmel, amiben csak az érintett Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőt (NEAK) nem kérdezték meg. A NAEK főigazgatója, Kiss Zoltán cáfolta utólag a hírt és kiemelte:

Kásler Miklós Fotó: Talán Csaba

Rétvári Bence az EMMI parlamenti államtitkára ezt megerősítette hozzátéve: a NEAK a gyógyszerek alkalmazásában az esélyegyenlőség elve szerint jár el, így nem tehet és nem is tesz különbséget a betegek között. Már az ezzel ellentétes feltételezés is rosszindulatú, hiszen idén is több, 75 éven felüli beteg kezelésével kapcsolatos egyedi méltányossági kérelmet kedvezően bírált el a NEAK. Kormegjelölés csupán az ominózus rákgyógyszerek alkalmazási iratában szerepel, mégpedig a gyártó kérésére, és éppen azért, mert a készítményeket nem tesztelték nagy számban a 75 év feletti korosztályban – zárta gondolatát Rétvári egy írásos parlamenti kérdésre válaszolva.