Először készült átfogó kutatás a magyarok kerékpározási szokásairól

RÉVÉSZ Máriusz, bicikli, felmérés
Budapest, 2018. szeptember 20. Reggelivel kínálják a kerékpárosokat az Európai Mobilitási Hét keretében több mint negyven helyszínen megtartott országos bringásreggeli részeként a fővárosi Bem rakparton 2018. szeptember 20-án. Az eseményen Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tájékoztatott a magyarok kerékpározási szokásiról először készült átfogó kutatás eredményeiről. A kutatást a Magyar Kerékpárosklub az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megbízásából és az Innovációs és Technológiai Minisztériumtámogatásával készítette a Medián. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Először készült a magyarok biciklizési szokásairól szóló nagy mintájú, átfogó kutatás, amelyet a Magyar Kerékpárosklub és a Medián bonyolított le az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos megbízásából, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. Dánia és Hollandia után Magyarországon a harmadik legmagasabb az elsősorban biciklivel közlekedők aránya.
Vágólapra másolva!

Az eredményekről az Európai Mobilitási Hét keretében több mint negyven helyszínen megtartott országos bringásreggeli egyik sátránál számoltak be Budapesten csütörtökön.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője azt mondta, a magyarok 17 százaléka közlekedik elsősorban kerékpárral, és a leggyakoribb cél a vásárlás.

- mondta.

Reggelivel kínálják a kerékpárosokat az Európai Mobilitási Hét keretében több mint negyven helyszínen megtartott országos bringásreggeli részeként a fővárosi Bem rakparton 2018. szeptember 20-án Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, azzal szembesültek, hogy nem áll rendelkezésükre elegendő adat a témában. A vidéki kerékpárosok számáról csupán Kisköréről voltak információk, ahol a gátőrök strigulázzák az áthaladókat - mondta. Azt is mondta, ezért rendeltek meg egy nagy mintájú, részletes kutatást, amelyhez hasonlóra még nem volt példa.

Számlálókat is elhelyeztek szerte az országban.

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke azt mondta, tíz éve lobbiztak azért, hogy legyen egy ilyen felmérés. Szeretnék, ha ezt rendszeresen megismételnék, hogy kirajzolódjanak a trendek.