Bicskával és borotvával fenyegették a kalauzt a debreceni vonaton

Vágólapra másolva!
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat egy Hosszúpályiba való férfi ellen. A férfi részegen egy bicskával fenyegetett meg egy kalauzt, majd egy eldobható borotvával hadonászott az utasok felé. 
Vágólapra másolva!

Április 2-án, kora délután Konyár-Sóstón szállt fel a részeg férfi a Nagykereki és Debrecen között közlekedő személyvonatra. Az agresszív utas provokálni kezdett egy másik utast, aki vele együtt szállt fel, majd kiabálni kezdett vele. A kalauz rendre utasította a részeg férfit, és felszólította, hogy a következő megállónál szálljon le.

A férfi nem szállt le, inkább elővett egy bicskát, amit a kalauz felé tartott.

A bicskával a kezében közölte, hogy nem fog leszállni. A kalauz megpróbálta elvenni tőle, de a férfi nekiesett. Lökdösődni kezdte. Az utasok segítettek a jegykezelőnek. Sikerült lefogniuk a részeg férfit, és elvenni a bicskáját. De a férfi továbbra sem volt hajlandó leszállni a vonatról.

Elővett egy eldobható borotvát, és most már azzal hadonászott az utasok felé.

A többi utas ráparancsolt a férfira, hogy szálljon le. Végül elhagyta el a vonatot a részeg férfi, akit később elfogtak a rendőrök.

Mivel a kalauz a személyvonaton szolgálatban volt, közfeladatot ellátó személynek minősül a részeg férfi fenyegetőzése. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség

felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, és könnyű testi sértés

miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte, ahogy azt is, hogy a járásbíróság rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét.