Mirkóczki Ádám úgy nézi le a magyarokat, ahogy az SZDSZ sem tudta

Mirkóczki Ádám Jobbik
Vágólapra másolva!
"Sok százezer magyar ember, akitől akár három forinttal többet kap, akkor oda teszi a voksát" - nyilatkozta egy videoriportban a Jobbik szóvivője. A tescozás után ismét villantott az átlagemberek nagy barátja, a Nép Pártjának kommunikációs arca. Nincs mese, a Jobbik is beszállt a Soros-Sargentini-jelentés elfogadása utáni nagy ellenzéki magyarrugdosódó versenybe. Módfelett erősen.
Vágólapra másolva!

A Soros-Sargentini-jelentés múlt heti elfogadása alaposan megbolygatta a haza közéletet, az ellenzéki pártok őrült rohamba kezdtek azon versenyezve, ki tud nagyobbat rúgni Magyarországba, és a magyar polgárokba. Szerda délelőtt 12 óráig bezárólag a rendelkezésünkre álló információk alapján a következő volt a helyzet a rugdosódásban:

  • Gyurcsány Ferenc (DK) és Ujhelyi István (MSZP) ölre menő harcot vívott, hogy ki volt a Sargentini-jelentés lelkesebb megszavazója, melyik párt támogatta már egy évvel ezelőtt is a Magyarország lejáratását célzó projektet. Irtózatos vita kerekedett belőle, Ujhelyi kikérte magának az aljas, sunyi és rosszindulatú rágalmat, miszerint nem megfelelő minőségű a hazaárulási képessége.
  • A Momentum nevű formáció a – szokásához hűen – kisebb fajta késéssel ma reggel bejelentkezett történetek egyik legnagyobb szabású akciójával: pár budapesti aluljáróban néhány darab összefoglaló anyaggal tájékoztatták a metrózókat, mi is a helyzet valójában Soros-Sargentini-ügyben.

Eddig tiszta sor. De hol van a Jobbik, mégis mi történt velük, mi ez a lemaradás? – tehetnénk fel a kérdést. Az igazság az, hogy az egykori radikális párt nem maradt le semmiről, csak az országos média figyelme elsikkadt arról, amit most a Mandiner kiszúrt. Az LMP-közeli Azonnali.hu tegnapi videóriportjában a következő kérdéssel bombázta a Magyar Ellenzéki Pártokat: „hogyan fogja az ellenzék megdönteni a kormányt?" A Jobbik részéről Mirkóczki Ádám szóvivőt szólaltatták meg:

Tehát két fontos elem volt a Jobbik kommunikációs arcának zavaros, helyenként teljesen értelmetlen mondandójában:

  • a magyar társadalom jelentős része még arra sem veszi a fáradtságot, hogy véleményt formáljon a kérdésben.
  • a magyar társadalom egy másik részének pedig pénzkérdés az egész, ezért sok százezer ember, ha három forinttal többet kap, akkor oda szavaz.

Ennél, elitistább, a magyar embereket jobban lenéző gondolatmenetet egy hajdani Eörsi Mátyás-Magyar Bálint páros sem tudott volna összehozni, pedig az SZDSZ anno tényleg világverő volt a magaslóról politizálásban. Az igazság az, hogy az átlagpolgárok nagy barátjától egyáltalán nem kirívó ez a nyilatkozat, hiszen a párt ifjúsági tagozatának keszthelyi nyári táborában arról beszélt, hogy „a politikával nem foglalkozó közönyös választók jó részét csak az érdekli, hogy vegyenek sört a Tescóban és megnézzék este a meccset a tévében."

Mirkóczki Ádám jobbikos politikus a 2018-as parlamenti választási kampányban egy plakáton a magyar választók bizalmát kéri Forrás: Facebook

Méghogy a Jobbik lemaradt volna a magyarok elleni versenyfutásban?! A feltételezés is sértő!