Sargentini képtelen leállni, ezúttal Facebook-on ünnepelteti magát a jelentése miatt

Judith Sargentini, tüntetés
Vágólapra másolva!
„Tudom, hogy a jelentésem új löketet fog adni a magyar polgároknak ahhoz, hogy felálljanak”– írja végtelenül szerényen és pártatlanul a mindig szerény és pártatlan holland EP-képviselő, miután tegnap is alaposan megdicsérte magát. Ami szimpatikus, az szimpatikus.
Vágólapra másolva!

Tegnap megírtuk, hogy Judith Sargentini utánozhatatlan européerséggel kiáltott a virtuális égbe egy „Wow" – t, miután tudomást szerzett róla, hogy az általa összekalapált, Magyarország elleni dokumentum strasbourg-i elfogadása miatt vasárnap utcára vonuló ellenzékiek közül egy darab bácsi külön erre a célra készített táblán mondott neki köszönetet. Szerénység, alázat, elfogulatlanság, pártatlanság – ezek azok a szavak, amelyekkel egészen biztosan nem lehetett jellemezni a holland politikus akcióját.

  • Önkritika?
  • Belátás?

A mai napon az is kiderült, hogy ezek a fogalmak sem passzolnak teljesen Sargentini profiljába. Ugyanis a holland politikus fogta magát, és megismételte tegnapi akcióját, csak sokkal vehemensebben. A lassan már világsztárrá váló táblás bácsi ismét felkerült a közösségi oldalára, ezúttal a Facebook-oldalára. „Nagy köszönet mindenkinek, aki támogató üzeneteket küldött nekem, és az Európai Parlament összes képviselőjének, akik a jelentés mellett szavazott” – írja a pártatlanságáról, függetlenségéről, és mértékletességéről ismert jelentéstevő. Nehogy a történészek egy későbbi korban függetlenséggel vádolják meg a jelentése kapcsán, a következő vallomással áll elő egy héttel a szavazást követően.

– írja végtelenül szerényen a mindig szerény Sargentini.

A tegnapi Gyurcsány Ferenc által meghirdetett kormányellenes tüntetésre akkora szellemi löketet kaptak a honi demokraták, hogy Orbán Viktor képét viselő hordókat püfölgettek nagy elánnal. Persze a demokrácia védelmében.