Határvédelem: újabb valótlan jelentéssel támad Brüsszel

kerítés, magyar-szerb határszakasz, határzár
Péntektől vasárnapig az ország területén huszonkét határsértőt tartóztattak föl a határőrök.
Vágólapra másolva!
Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot azért, hogy elvegye tőlünk a határvédelem jogát – közölte a Belügyminisztérium azzal kapcsolatban, hogy tavaly októberi magyarországi látogatásáról tett közzé jelentést az Európa Tanács kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésére alakult bizottsága.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta a Belügyminisztérium.

Tavaly októberi magyarországi látogatásáról tett közzé jelentést kedden az Európa Tanács kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésére alakult bizottsága.

Magyarország kitart az önálló határvédelem mellett Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Magyarország továbbra is megvédi a külső határait

Erre reagálva a BM leszögezte: Magyarország kormánya határozottan visszautasítja az Európa Tanács bizottsági jelentésében megfogalmazott állításokat.

"Ez a jelentés egy újabb hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra"

- emelték ki. A magyar rendőrség az uniós és a magyar törvényeket teljes mértékben betartva, eredményesen védi az Európai Unió schengeni határát - írta a BM, amely szerint "elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőröket az illegális migránsok, és az őket törvénytelenségekre biztató civil szervezetek valótlan állításaira hivatkozva vádolják".

A bevándorláspárti erők kezdettől a határvédelem és a tranzitzónák megszüntetését várják el Magyarországtól, mert nem megállítani és ellenőrizni, hanem megszervezni akarják a migrációt - fogalmaztak, hozzátéve:

Magyarország kitart uniós kötelezettségei és Európa védelme mellett.

"Magyarország a schengeni rendelet szabályai és elvárásai szerint továbbra is megvédi az EU külső határát az illegális migrációtól, és nem adja át a határvédelmet" - hangsúlyozta a BM.