Külföldön fogtak el egy rablással gyanúsított férfit

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy külföldön elfogott férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy két társával tavaly nyáron kirabolt egy pécsi vállalkozót. Egy gyanúsítottat már korábban elfogtak, a harmadikat még keresik.
Vágólapra másolva!

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a rendőrség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt nyomoz az ügyben.

A vállalkozó gyakran fogadott a lakásában ügyfeleket, amit a gyanúsítottak megtudtak, és elhatározták, hogy kirabolják. Tavaly júniusban egy este fekete maszkban rontottak a lakásba, a sértettet a földre lökték, hasra fektették, a kezeit műanyag gyorskötözővel összekötötték.

Pénzt követeltek tőle, közben ütötték, rúgták, a fülei levágásával fenyegették, késsel megvágták.

Az elkövetők megtalálták a vállalkozó autójának kulcsát és körülbelül tízmillió forint készpénzt.

A rendőrséget a szomszéd értesítette, miután hangokat hallott a ház felől, majd az ablakon kinézve látta a lakásban az álarcot viselő rablókat, akik aztán elmenekültek a helyszínről. A rendőrség az egyik gyanúsítottat később megtalálta, tőle a rabolt pénzből 8,5 millió forintot foglaltak le. Ellene tavaly decemberben emelt vádat az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás miatt.

Időközben a vádlott egyik társát is azonosították, és nemzetközi elfogatóparancs alapján külföldön elfogták. A Pécsi Járásbíróság a gyanúsítottat egy hónapig tartó letartóztatásba helyezte.

Az ügy harmadik gyanúsítottját még keresik.