Kálmán Olga és D. Tóth Kriszta együtt: amikor az sem igaz, amit kérdeznek

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
Két médium is egy-egy kiváló írást jelentetett meg ma reggel egy megmosolyogtató, szánalmas, de egyúttal bicskanyitogató beszélgetésről. Nem véletlenül. Az előzmény: a hosszú évek óta semmilyen országos tévének nem kellő, az interneten Coelho stílusában bölcselkedő D. Tóth Kriszta egy autóban kocsikázva trécsel a régi-új Hír TV-ből az első napon kirúgott Kálmán Olgával. És persze együtt gyűlölködnek.
Vágólapra másolva!

Apáti Bence a Magyar Időkben elemezte, milyen hazugságspirálban van Kálmán Olga. A 888.hu-ban Horváth Zsófia a beszélgetés másik résztvevőjét, az alattomos módszerekkel, de persze ügyetlenül politizáló D. Tóth Kriszta manipulációját leplezte le.

Maga a beszélgetés olyan, hogy voltaképpen érdemes lenne (egyelőre) bizonytalan politikai hovatartozású embereknek vetíteni, mert ha megnéznék, feltehetően azt mondanák: oda nem akarnak tartozni, ahova ez a két, nyugodtan jellemezhetjük őket így, bukott tévés.

Ritkán látható ilyen kölcsönös hízelgés. D. Tóth azt állítja, hogy Kálmán Olgától tanult kérdezni, Kálmán Olga meg az internet fantasztikus-mesteri használatát akarja ellesni D. Tóth Krisztától. És más hízelgések is csak úgy repkednek, köztük a leghazugabb: Kálmán Olga úgymond kifilézte a vendégeit.

Kálmán Olga Forrás: ATV

Kálmán Olga és a vendégek kifilézése. Hát persze. Vona Gábornak, a teljes Jobbik-frakciónak vagy a baloldali politikusoknak nála nagyobb törleszkedője feltehetően nem volt a magyar televíziózásban. Kálmán Olga akkor volt bátor, hogyha egy jobboldalinak tartott szülői munkaközösségi elnökkel kellett szemtelenkednie. Kálmán Olga a magánál gyengébbnek gondolt emberekkel volt agresszív, a nála tanultabb, határozottabb, fájdalom, de okosabb politikusokkal sohasem bírt el. Hogy is bírt volna.

Kálmán Olga, amint magát „függetlenobjektívnek” hazudja, ezt tökéletesen leírja Apáti Bence a Magyar Időkben. (Az Origóban számtalanszor megírtuk: Kálmán Olga akkor is hazudik, amikor jó nézettségről beszél – a valóság, hogy katasztrofálisan kevesen nézték, átlagosan 45-49 ezren, az azonos időben vetített, szintén ellenzéki jellegű, hasonló beszélgetőműsort Rónai Egonnal több mint 100 ezren, de volt, hogy a két műsor nézettsége közti különbség háromszoros volt, és nem Kálmán Olga javára...)

D. Tóth Kriszta Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A látszólag apolitikus, de valójában az őt körülvevő világot Kálmán Olgához hasonlóan gyűlölő D. Tóth Kriszta ügyetlen manipulációját kiválóan értelmezi Horváth Zsófia a 888.hu-n. Most éppen azt akarja elhitetni a volt tévés, hogy Kálmán Olga egy semleges újságíró (újságíró...), aki politikusnak is kiváló lenne. Hogy Kálmán Olgára hallgatni kell. Hogy Kálmán Olgát sokan nézték (lásd fent...). Hogy Kálmán Olgának nem volt sokmilliós fizetése. Hogy a Kálmán Olgát nem kedvelőket zavarja az igazság.

Kálmán Olga, aki úgy tesz, mintha politikai újságíró lenne, de valójában egy sima ellenzéki propagandista, és D. Tóth Kriszta, aki úgy tesz, mintha nem politikai újságíró lenne, de valójában egy sima ellenzéki propagandista.

Megértjük, hogy megértik egymást.