Nyárias meleg, majd 10 fokos lehűlés várható jövő héten

Attractive happy woman in sunglasses enjoying freedom outdoors Adult Beautiful Beauty Brown Hair Caucasian Cheerful Close-up Cute Elegance Facial Expression Fashion Fashion Model Female Glamour Glasses Hand Raised Happiness Healthy Lifestyle Human Hair Hu
Attractive happy woman in sunglasses enjoying freedom outdoors with hand raised
Vágólapra másolva!
A jövő héten is folytatódik a nyáriasan meleg idő, többfelé 30 fokos maximumokkal. A hétvégére viszont akár 10 fokos lehűlés is érkezhet.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint

hétfőn sok napsütés várható, csapadék nem lesz.

A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz.

A minimumhőmérséklet kedden 7-16, szerdán 8-16, csütörtökön 10-17 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 24-29, szerdán 25-30, csütörtökön 26-30 fok között alakulnak.

Pénteken is nagyrészt derült, napos idő várható, de

estétől nyugat felől megnövekedhet a felhőzet és a Dunántúlon már kialakulhat zápor, zivatar.

A szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/paultarasenko/Paultarasenko

Azt írták, hogy a hétvégi előrejelzés bizonytalansága most az átlagosnál nagyobb. E szerint szombaton több helyen megerősödhet a szél, és elszórtan valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 11-18 fok lesz.

Napközben 18-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos idő várható, helyenként záporesővel. A minimumhőmérséklet 8-13, a maximumhőmérséklet 18-25 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.