Schubert Olívia lett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának új elnöke

Vágólapra másolva!
Schubert Olíviát választották meg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának új elnökévé. A testület Heinek Ottó elnök halála után szombaton ülésezett először, és egyhangúlag az eddigi elnökhelyettesnek szavazott bizalmat - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Egyperces néma gyásszal emlékezett meg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) közgyűlése Heinek Ottóról. A nemzetiségi politikus, aki

csaknem két évtizeden át vezette elnökként a magyarországi németség közügyeit,

augusztus 20-án halt meg - olvasható a közleményben.

Schubert Olívia egyetemi tanulmányait Pécsett kezdte történelem és politológia szakon, ezt követően a Kölni Egyetemen szerzett végzettséget politikatudomány-germanisztika-történelem szakon, majd EU-szakértői és közigazgatási menedzseri diplomát. 2002-től a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalban, később a Miniszterelnöki Hivatalban felelt nemzetiségi és EU-s pályázati ügyekért, 2007-től az országos német önkormányzat hivatalvezetőjeként, utána öt éven át az Audi Hungaria Zrt. oktatási és tudományos kooperációk osztályának vezetőjeként dolgozott.

Az új elnök a tájékoztatás szerint egyebek mellett azt mondta: példaértékűnek tartja, ahogyan Heinek Ottó a nemzetiségi témához állt, ahogy a közösséget a szívügyének tekintette. Hozzátette,

reméli, hogy továbbviheti azt a szellemiséget, amelyben ő az önkormányzati létet és a magyarországi közösség jövőjét és fejlődését látta.

Az MNOÖ elnökhelyettesi pozícióját a közgyűlés döntése alapján Waldmann-né Baudentisztl Éva tölti be.