Őrült tervvel akarja az unió védeni a határokat

Bosznia, migránsok
African-Asian migrants rest in the main park of the North-Western Bosnia town of Velika Kladusa on May 10, 2018. Velika Kladusa, Bosnian town on Bosnia - Croatia border is a gathering point for the migrants before their attempts to illegaly enter EU. Until recently, Bosnia and its mountainous terrain were avoided by migrants travelling from northern Africa, Middle East or Asia, who, despite the closure of EU borders in March 2016, continued to pass through the Balkans. But, since late 2017 Bosnia is facing the passage of hundreds of migrants, becoming a leg of a new "Balkans route." / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
A Nézőpont Intézet elemzője szerint tízezer ember nem elég az európai határok védelmére, az olasz határokat sem lennének képesek ennyien megvédeni.
Vágólapra másolva!

George Spöttle az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint ki kell venni a nemzetállamok kezéből a határvédelmet, és a külső schengeni határok védelmét tízezer Frontex-dolgozóra bízná.

Az elemző szerint ez őrült terv, mert teljesen átjárhatóvá válnának az európai határok.

Spöttle hangsúlyozta, el lehetne képzelni közös hatékony határvédelmet a Frontexszel, ha az Európai Unió összes tagállama, valamint Brüsszel úgy döntene, hogy valóban lezárják a határokat a gazdasági bevándorlók előtt, és csak a menekülteket engednék be.

Migránsok Boszniában Forrás: AFP/Elvis Barukcic

A statisztikák szerint átlagosan tízből három bevándorló érkezik tényleg háborús területről.

Ez azt jelenti, hogy tízből hét migráns gazdasági bevándorló.