Kocsis Máté: Nem hagyjuk elvenni a határőrizet jogát

HARRACH Péter; KOCSIS Máté
Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség ülése után 2018. szeptember 14-én Velencén.
Vágólapra másolva!
Csalással fogadta el a Sargentini-jelentést az Európai Parlament, ezért a döntésük érvénytelen, továbbá Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát – többek között ezt tartalmazza az az országgyűlési határozattervezet, amit a Fidesz-KDNP frakció elfogadott. A Soros-Sargentini jelentésről szóló határozattervezetet hétfőn terjesztik a Ház elé.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP frakcióülését Velencén tartották, ami után a frakcióvezető sajtótájékoztatóján elmondta:

a Sargentini- jelentést Soros György emberi írták és fogadták el.

Soros György zsoldosai azért bélyegezték meg bosszúból Magyarországot, mert a magyarok többször is és világosan kinyilvánították véleményüket az illegális bevándorlással kapcsolatban. Kocsis hozzátette, hogy a Sargentini-jelentés ellentétes a lisszaboni szerződéssel, ezért a frakció arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg minden jogi lépést annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot a csalással elfogadott jelentéssel szemben.

Velence, 2018. szeptember 14. Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség ülése után egy velencei szállodában 2018. szeptember 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A jelentést megszavazó magyar képviselők hazaárulást követtek el, és azt eljárásügyi ügyeskedéssel fogadták el – ezt már Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője mondta. Szerinte egy olyan "dekadens ideológia" képviselői gyakoroltak erős nyomást a jelentést megszavazókra,

amely elítéli a normális világot megvalósító Magyarországot.