Szijjártó Péter: Ez a bevándorláspártiak bosszúja

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2018. szeptember 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. szeptember 12-én. Ezen a napon megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP), a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Magyarország nem fogadja el a Sargentini-jelentésről döntő szavazás eredményét, mert az csalással született – mondta sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

Az EP mai döntése bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja.

– mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. A kormány a szükséges jogorvoslati lehetőségeket áttekinti.

A dokumentum elfogadásával Magyarországot és a magyar embereket azért ítélik el, mert

Szijjártó Péter szerint a

döntés csalással született, mert az európai szerződések egyértelmű rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe.

A szükséges jogorvoslati lehetőségeket áttekintik – tette hozzá.

A külügyminiszter kiemelte: a döntés újabb világos bizonyítéka annak, hogy az EP-ben masszív többségben vannak a bevándorláspárti politikusok. Azt is tudtuk, de ma be is bizonyosodott:

az Európai Néppártban is többségben vannak a bevándorláspártiak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Sargentini-jelentés kapcsán a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. szeptember 12-én Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ez a bevándorláspáriak bosszúja

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a Sargentini-jelentés a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a dokumentum elfogadásával Magyarországot és a magyar embereket azért ítélik el, mert

Minden kétséget kizáróan lelepleződött a szándék egy május utáni koalíciókötésre, amelynek értelmében a liberálisok, a szociáldemokraták és a néppártiak most Magyarországot elítélő csoportjai között egy bevándorláspárti koalíció jönne létre azzal a céllal, hogy május után is bevándorláspárti politikát folytasson az EU, és legyen lehetőség bevándorlókkal elárasztani a kontinenst - mondta Szijjártó.

A tárcavezető úgy vélte, a döntésben szerepet játszott, hogy a döntéshozók tudták:

Magyarország migrációpárti politikát soha nem fog elfogadni, végrehajtani, a magyarok világos döntést hoztak, hogy Magyarország soha nem lesz bevándorlóország.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hazugság a Sargentini-jelentés

Szijjártó Péter kijelentette:

minősített hazugságokkal van tele

a jelentés, ez egy bevándorláspárti vádirat Magyarországgal szemben.

A kormány a cáfolatát tényszerűen egy 108 oldalas dokumentumban minden EP-képviselőnek eljuttatta, de a vita bebizonyította, hogy a tények nem számítottak.

Ezeket újranyitja a jelentés, vagyis azt mondja, hogy felesleges megállapodni az uniós intézményekkel, mert egy másik intézmény bármikor újranyithatja az ügyet.

A külügyminiszter szerint 19 olyan ügy van a jelentésben, amelynél folyamatban van a párbeszéd, az eljárás, a konzultáció.

- mondta, példaként említve, hogy antiszemitizmussal vádolja Magyarországot a jelentés, azt állítja, hogy nincs sajtószabadság az országban, és sérül az akadémiai szabadság.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szijjártó azt is mondta, hogy azért harcolnak, hogy olyan EP, Európai Bizottság és EPP legyen, ahol a bevándorlást ellenzők vannak többségben.

A Fidesz az EPP, a legerősebb pártcsalád tagja, és annak legsikeresebb pártja a saját hazájában élvezett támogatás alapján.

Azonban világossá vált, hogy a migráció kérdésében komoly megosztottság van az EPP-n belül. Azért küzdünk, hogy a mi álláspontunk kerüljön többségbe, hogy az EPP visszatérjen a kereszténydemokrata útra, ami az európai identitás megőrzését, a kereszténydemokrata hagyományokhoz való ragaszkodást jelenti. Ezért küzdünk, amíg lehet.