Ennyit kapott a feleséggyilkos darabolós hentes

nemesgörzsönyi gyilkosság
Vágólapra másolva!
Hat évet kapott másodfokon az a 42 éves nemesgörzsönyi hentes, aki meggyilkolta, feldarabolta, aztán elégette felesége testrészeit.
Vágólapra másolva!

A pár 2010-ben házasodott össze. A Pápa melletti községben, Nemesgörzsönyben éltek. Együtt nevelték a nő és a férfi korábbi házasságaiból származó három gyermeket. A Győri Ítélőtábla elé bocsátott vádirat szerint a család kezdetben kiegyensúlyozottan, szeretetben élt. Két évvel a lakodalom után a családapa marhacsontozóként helyezkedett el Hollandiában. 2016-ig dolgozott ott, csak rövid ideig volt a családjával.

A férfi új párra talált külföldön, ezért a házasság megromlott.

Ennek ellenére a férfi 2016 májusában hazaköltözött a feleségéhez. Ekkor már mindennap veszekedtek egymással. A helyzetet pedig - a vádirat szerint - az is fokozta, hogy a családapa nem akart dolgozni.

A férfi arra kérte a feleségét, hogy költözzön el a saját fiával, de a nő erre nem volt hajlandó, nem akarta magára hagyni a férfi két lányát. 2016 nyarán a férfi veszekedés közben annyira dühös lett, hogy egyszer

megütötte a feleségét.

2017. március 3-án viszont ennél sokkal súlyosabb dolog történt. A házaspár fát pakolt a kazánházban, aztán a férfi átöltözött. Ekkor vette észre, hogy a ruhái közé dugott pénze eltűnt. A férfi visszatért a kazánházba és számon kérte a feleségét, aki azt mondta neki,

hogy a pénz másnál van, annál, akivel a férje félrelépett.

A férfi ettől annyira dühös lett, hogy ököllel megütötte az asszonyt. A torkán találta el.

Állítólag még azt is hallotta, ahogy a felesége gégeporca összeroppant.

Az áldozat azonnal összeesett és meghalt. Amikor a férfi rájött, hogy a felesége már nem él, bement a házba, ellátta a gyerekeket, és közölte velük, hogy a nő elment. A gyerekek lefeküdtek aludni. Eközben a holttest még mindig a kazánház mellett volt.

A férfi eldöntötte, hogy eltünteti felesége földi maradványait. Este visszatért a kazánházba, ahol késsel és egy kis baltával

feldarabolta a felesége testét, majd a vérét egy ronggyal felitatta,

aztán a kazánházban mindent elégetett. A hamuról és csontmaradványokról sem feledkezett meg. Ezeket a szennyvízaknába öntötte. Másnap besétált a rendőrségre és bejelentette a felesége eltűnését.

nemesgörzsönyi gyilkosság Forrás: Police.hu

Az eljárás során önként vállalta a hazugságvizsgálatot, és egy idő után beismerő vallomást tett.

A Veszprémi Törvényszék a férfit halált okozó testi sértés miatt

5 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte

azzal, hogy "a vádlott legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést."

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatta. A vádlott büntetését hat év hat hónapra súlyosította. Ezt azzal indokolták, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékokból nem lehetett megállapítani, hogy "a vádlottat ölési szándék vezette volna. A vádlott szándéka testi sértésre irányult, az eredmény bekövetkezésére gondatlansága terjedt ki. Az ítélőtábla súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekményt a házastársa, egy idősebb korú, gyengébb fizikumú nő sérelmére követte el, ahogyan súlyosító körülmény a vádlott cselekmény után tanúsított magatartása is, amely érzéketlen, brutális volt."

Az első fokon kiszabott 5 év büntetés a kiszabható 2 évtől 8 évig terjedő tételkeret "középmértéke". Az ítélőtábla álláspontja szerint a súlyosító körülményekre figyelemmel, ezt meghaladó mértékű büntetés kiszabása volt indokolt.