Az ENSZ-főbiztos hivatala ugyanazt csinálja, mint Sargentini

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala ugyanazt csinálja, mint Judith Sargentini, az Európai Parlament holland zöldpárti képviselője és a többi bevándorláspárti politikus: támadja Magyarországot azért, mert nem enged be illegális bevándorlókat.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter arra reagált, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala által a nap folyamán közzétett sajtónyilatkozatban ENSZ-szakértők komoly aggodalmukat fejezték ki a magyar kormány migránsokkal és civil társadalommal szembeni legújabb intézkedései miatt.

A tárcavezető úgy folytatta:

"a bevándorláspárti nehéztüzérség" felvonult Magyarország ellen,

"semmilyen eszköztől nem riadnak vissza", mindent bevetnek azért, hogy bevándorlókkal árasszák el Magyarországot és egész Európát. Hozzáfűzte: szerinte az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala "Soros György és a bevándorlók érdekeit képviseli", ahogy Judith Sargentini és elvbarátai.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

a magyar kormány továbbra is megvédi Magyarország határait és súlyos bűncselekménynek tekinti az illegális bevándorlás szervezését,

amelyet határozottan szankcionál.

Azt írta: tájékoztatják az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatalát arról, hogy a biztonság a legalapvetőbb emberi jog, az európai embereknek joguk van biztonságban élni. Úgy fogalmazott: "mi ehhez a joghoz ragaszkodunk, megvédjük a magyarok biztonságát és ezzel védjük egész Európát is".