Itt az újabb bizonyíték, hogy Soros György mozgatja Sargentinit

Soros György
Vágólapra másolva!
Vajon melyik egyetem rektoráról szóló cikket osztott meg a holland politikus  az általa készített jelentés EP-vitája előtt? Tegyék meg tippjeiket, de ne lepődjenek meg nagyon miután elolvasták a cikket!
Vágólapra másolva!

Ma tartják a Magyarország megregulázásának céljából elkészített Sargentini-jelentés vitáját az Európai Parlament plenáris ülésén. A dokumentumról a napokban azt nyilatkozta holland politikus, hogy az olyan nemzetközi szervezetek értékelésein alapul, amelyeknek senki nem kérdőjelezheti meg a függetlenségét. Az Origo utánajárt, hogy kik is ezek a kikezdhetetlen függetlenségű szervezetek, és talán nem meglepő módon arra jutottunk, többségében az amerikai milliárdoshoz ilyen-olyan módon köthető alakulatok. A Sargentini-féle meghallgatási listában szerepelt a Central European University (CEU), azaz a Soros-egyetem is, mint olyan szervezet, amelynek feltétlenül, mindenképpen, kérdés nélkül fontos volt kikérni a véleményét a magyar demokrácia állapotáról. Ismert,

a felsőoktatási intézmény a magyar kormány egyik legjelentősebb bírálója, jelenleg is komoly vita van a felek között. Arról nem is beszélve, hogy Soros György az egyetem kuratóriumának elnöke is volt 2007 októberéig, jelenleg pedig a CEU örökös kurátora, és a kuratórium tiszteletbeli elnöke.

Beszámoltunk róla, hogy az elmúlt napokban Sargentini Twitter-oldala egy valóságos Soros-fan klubbá alakult át, a politikus ugyanis széttweetelte a felületét az Orbán-kormányt bíráló és az amerikai milliárdos embereit megszólaltató bejegyzésekkel. Ennek egyik legdurvább mozzanata, hogy a függetlennek, objektívnak szánt jelentés elkészítésével megbízott holland politikus szerepéből alaposan kilépve petíciót fogalmazott meg Magyarország ellen. Ha ez nem lenne elég, Sargentini egy nappal a sorsdöntő vita, és két nappal a sordöntő szavazás előtt tekert egyet eddigi teljesítményén, és a következő félreértelmezhetetlen üzenetet és Guardian-cikket osztotta meg követőivel Twitterén.

Miért furcsa ez? Több okból is.

  • Sargentini azt állította, hogy munkája során az olyan nemzetközi szervezetek értékelésein alapul, amelyeknek senki nem kérdőjelezheti meg a függetlenségét.
  • Ahogy a fentiekből kiderül, a CEU egy Soros György által támogatott, világnézetileg erősen elkötelezett, a nyílt társadalom ideológiáját hirdető intézmény, amely nagyjából annyira független, mint 2010 utáni időközi választáson függetlenként induló ellenzéki jelöltek.

Magyarán egy nappal a bevándorláspolitikája miatt megbüntetni szándékozott Magyarországgal kapcsolatos vita előtt