Böjte Csaba atya 500 erdélyi magyar gyerekkel érkezik Budapestre

Vágólapra másolva!
Böjte Csaba atya 500 erdélyi magyar gyerekkel érkezik Budapestre, hogy háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelje meg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány működésének 25. jubileumát, és a Jobb Velünk a Világ! 10 éves születésnapját. A rendezvénysorozat legjelentősebb eseménye a szeptember 13-i, csütörtök esti koncert lesz a Papp László Budapest Sportarénában.
Vágólapra másolva!

Csaba atya épp negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg gyerekmentő tevékenységét, ez idő alatt

több mint 6000 szegény sorsú gyereknek adott reményt a jobb életre.

Az alapítványnak mára 70 erdélyi településen működik bentlakásos otthona vagy iskolaháza, ahol jelenleg több mint 2500 gyerek él és tanul.

Forrás: Jobb Velünk a Világ!

A rendezvénysorozat legjelentősebb eseménye a szeptember 13-i, csütörtök esti koncert lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol

Csaba testvér gyermekei egy-egy dalt adnak elő népszerű magyar művészekkel együtt.

A fellépők között szerepel többek között az EDDA, a Republic, Ferenczi György, Oláh Ibolya, Szikora Róbert, Presser Gábor és még sokan mások. Olyan gyermekek állhatnak fel az Aréna színpadára, akik az alapítvány és Csaba testvér nélkül nehezen boldogultak volna az életben. A koncertet megelőző

délelőtt Böjte Csaba atya rendhagyó irodalomórát fog tartani középiskolás gyermekeknek,

amelyet követően a NEMADOMFEL együttes fog zenélni és énekelni az erdélyi gyerekekkel.

Forrás: Jobb Velünk a Világ!

A gyermekek befogadását, ellátását budapesti és Pest megyei családok vállalták, amely

családok két-három gyermeket, illetve nevelőt fognak vendégül látni a rendezvény idejére.

A hátrányos helyzetű gyerekek érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréseként Böjte Csaba atya 2010-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést, az Európai Polgár díjat (2011), a Magyar Szabadságért díjat (2015), 2017-ben pedig az Emberi Méltóságért kitüntetést vehette át.