A Sargentini-jelentésről ordít, hogy bevándorláspárti

Judith Sargentini
Brüsszel, 2017. december 7. Az Európai Parlament (EP) által közreadott kép Judith Sargentiniről, az Európai Parlament zöld párti frakciójának holland képviselőjéről az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatásán Brüsszelben 2017. december 7-én. (MTI/Európai Parlament/Dominique Hommel)
Vágólapra másolva!
A Sargentini-jelentésről ordít, hogy bevándorláspárti - mondta Kocsi Máté, a Fidesz frakcióvezetője pénteken Budapesten újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté szerint ezt bizonyítja, hogy

a jelentést javarészt Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek és médiafelületek állították össze nyíltan bevándorláspárti brüsszeli politikusokkal.

Megjegyezte, a jelentést készítő európai parlamenti képviselő, Judith Sargentini olyan szervezetekkel egyeztetett, mint például A Város Mindenkié csoport, a MigSzol, az RTL Csoport és a 444.hu.
A zöldpárti képviselő kizárólag baloldali, illetve liberális médiafelületekkel és civil szervezetekkel egyeztetett, ez alapján nem is vehető komolyan a jelentése - jelentette ki a fideszes politikus, hozzáfűzve, hogy különösen érdekes, hogy a Transvanilla egyesület miképpen tudja megítélni a magyar jogállamiság helyzetét, miért volt nélkülözhetetlen a véleményük kikérése.

Judith Sargentini Forrás: MTI/Dominique Hommel

A Sargentini-jelentésben számon kérik, hogy Magyarország nem vesz részt a kvótarendszerben, továbbá a szigorú bevándorlási szabályokat, a "Stop Soros" törvénycsomagot, valamint a magyar rendőrökre rátámadó Ahmed H. ügyét is - sorolta a frakcióvezető.

Szerinte a Sargentini-jelentés lényege, hogy a készítője és a bevándorláspárti brüsszeli politikusok meg akarják bélyegezni Magyarországot,

mert a magyar emberek többször is úgy döntöttek, nem akarnak teret engedni az illegális bevándorlásnak, és megvédik a magyar határt.

Kocsis Máté hozzátette, hogy a dokumentumban számos olyan megállapítás is van, amely nem kapcsolódik szorosan a bevándorlás kérdéséhez, de

mindenképpen valótlanságokat állít Magyarországról.

A politikus megerősítette, hogy a Fidesz-frakció országgyűlési határozatot fog benyújtani, amelyben visszautasítja a bevándorláspárti brüsszeli politikusok vádjait és a jelentésben foglaltakat.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hét percben szólalhat majd fel a jelentésről szóló európai parlamenti vitában, Kocsis Máté azt válaszolta:

a kormányfő hét percben is meg tudja védeni Magyarországot.

Azonban az eljárásjogi szabályok körüli trükközés és a miniszterelnöknek biztosított felszólalási idő sokat elárul az eljárás koncepciós mivoltáról - tette hozzá.