A kormánypártok rendet, közbiztonságot és tisztaságot akarnak a XV. kerületben

László Tamás
Budapest, 2015. június 17. László Tamás, a Fidesz vezérszónoka felszólal az egyes fővárosi fejlesztési beruházások gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvény módosítását célzó javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. június 17-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, László Tamás azt ígéri, rendet, közbiztonságot és tisztaságot teremtene a XV. kerületben, amely kirívóan gazdátlanná vált az elmúlt években.
Vágólapra másolva!

László Tamás, a szeptember végi időközi polgármester-választás kormánypárti jelöltje a volt Novák piac területén tartott sajtótájékoztatóján elmondta:

Ezen a helyen már régen P+R parkoló lehetne, hiszen a mellette lévő vasútállomásról 12 perc alatt be lehet jutni a Nyugati pályaudvarra - tette hozzá.

László Tamás XV. kerületi polgármesterjelölt Forrás: MTI/Kovács Attila

A fideszes jelölt a szemetelés felszámolásával kapcsolatban a migráció ügyét hozta példaként.

Közölte:

2015-ben azt mondták Európában, hogy a migránsáradatot nem lehet megállítani, azzal együtt kell élni, ezzel szemben sikerült Magyarországnak egy fizikai határzárat és egy "jogi kerítést" is építeni,

valamint ehhez személyi állományt és forrásokat hozzárendelni, de leginkább egy erős akarat kellett ahhoz, hogy a migránsáradatot megfékezzék.

- tudatta álláspontját.

Szerinte a felelős emberek úgy nyilatkoznak, hogy az illegális szemétlerakókat nem lehet megszüntetni, a szemetelőket nem lehet tetten érni, és az önkormányzat semmit nem tud tenni az egyre több telken halmozódó, gyakran veszélyes hulladékhegyekkel, a járdák és zöldsávok gondozatlanságával, a veszélyes anyaggal való tüzeléssel és a hajléktalanokkal kapcsolatban.

László Tamás hangsúlyozta:

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy 18 pontból álló javaslatcsomagot ismertetett, amely szerint a zéró tolerancia elvét vezetnék be a szemetelésre, és a legkisebb ilyen esetet is megtorolnák.

Emellett - folytatta - feltérképeznék a szemeteléssel veszélyeztetett gócokat és térfigyelő kamerákat telepítenének a helyszínekre.

László az illegális szemétlakók felszámolása és a közterületi tisztaság és rend megteremtése érdekében azt is javasolta, hogy minden ügyben indítsanak szabálysértési eljárást, azonnal reagáljanak a lakossági bejelentésekre, valamint

hozzanak létre egy gyorsreagálású csoportot a közterület-felügyeleten belül, amely a nap 24 órájában képes intézkedni.

A kormánypárti politikus a rendezetlen telkeket és közterületeket is térképre vinné annak érdekében, hogy az udvarias figyelmeztetéstől eljuthassanak a rendrakás kikényszerítéséig, valamint feltárná azokat a kerületi helyszíneket is, ahol veszélyes anyagokat égetnek.

László Tamás hatékonyabb fellépést sürgetett a játszóterek és parkok védelmére, és a hajléktalanság ügyének humánus, de határozott megoldására szólított fel.

- hangsúlyozta a fideszes jelölt.

A kerületben szeptember 30-án tartanak időközi polgármester-választást, amelyet azt követően kellett kiírni, hogy a gyurcsányista és erősen bevándorláspárti Hajdu László (Demokratikus Koalíció-DK) korábbi polgármestert - aki lényegében semmit sem tett a kerületért - áprilisban országgyűlési képviselővé választották.