Az EP elé kerülő Sargentini-jelentés egy irányított, egyoldalú dokumentum

Deák Dániel, politológus.
Deák Dániel, politológus, a Figyelő munkatársa.
Vágólapra másolva!
Deák Dániel elemző szerint az Európai Parlament (EP) jövő keddi strasbourgi plenáris ülésén egy irányított és egyoldalú dokumentum kerül a képviselők elé a magyar jogállamiságról helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában azt mondta,

Judith Sargentini, az Európai Zöld Párt képviselője Soros György megbízható szövetségesének számít, munkássága tipikus példája annak, hogy egyes politikusok az amerikai milliárdos érdekeit érvényesítik az Európai Parlamentben.

Deák Dániel politológus Forrás: Origo

Deák Dániel továbbá kijelentette, hogy

Soros György emberei a legnagyobb frakciót alkotják az Európai Parlamentben, és a közelgő EP-választások egyik legnagyobb tétje a „milliárdospárti” politikusok számának csökkentése lesz.

Judith Sargentini jelentését júniusban fogadta el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) 37 tag támogatásával, 19 ellenszavazattal. Ha az EP keddi plenáris ülésén a képviselők kétharmada igennel szavaz, egyetértve azzal, hogy Magyarországon szűkülnek a szabadságjogok, akkor megindulhat az uniós hetes cikkely szerinti eljárás, amely az ország szavazati jogának megvonásával is járhat.