Matteo Salvini: Soros György pénzeli az európai politikai elitet

ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Milánó, 2018. augusztus 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Matteo Salvini olasz belügyminiszter (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (k) a milánói városházán 2018. augusztus 28-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A Der Tagesspiegel nevű berlini lap részletes portrét írt az olasz belügyminiszterről. Salvini arról is beszélt, hogyan uralják Soros emberei Brüsszelt. A német lap kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök évek óta küzd az Amerikában élő pénzemberrel. 
Vágólapra másolva!

Jól láthatóan élénken foglalkoztatja a nemzetközi sajtót a múlt heti Orbán-Salvini találkozó, amelyen a magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter egy olyan szövetségnek az alapjait fektette le, amely egy új szellemi alapokon álló Európa építését tűzte ki célul.

Elemzők és az olasz média a történteket úgy értékelte, hogy az európai parlamenti választást megelőzően létrejött egy Emmanuel Macron-Soros György-ellenes tengely az európai politikában.

Ezúttal a Der Tagesspiegel berlini napilap közölt terjedelmes portrét Matteo Salviniről, amelyben kitértek az olasz belügyminiszternek Soros Györggyel kapcsolatos véleményére is.

Salvini mondatainak felidézése mellett a lap emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor évek óta politikai ellenfélként tekint a bevándorláspárti spekulánsra.