Az LMP Magyarország elárulására készül Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Egy interjúban Meszerics Tamás, az LMP egyetlen európai parlamenti képviselője, és a Soros György megbízható szövetségeseinek listáján előkelő helyen szereplő politikusa elárulta, a súlyosan elfogult Sargentini-jelentéssel semmi problémája nincs, és saját maga, nem pártja dönt arról, megszavazza-e a dokumentumot. Úgy tűnik, Meszerics véleménye - minő véletlen - megegyezik Soros György véleményével.
Vágólapra másolva!

Tavaly májusban döntött arról az Európai Parlament, hogy Magyarországgal szemben a 7. cikk szerinti eljárás előkészítését kéri. A döntéshozó szerv ezután utasította a belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát (LIBE), hogy készítsen külön jelentést Magyarországról, erre pedig az Orbán-fóbiás, és maximálisan Soros-párti Judith Sargentini, holland EP-képviselőt kérték fel. A politikus koholt vádak alapján elkészítette a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet idén júniusban elfogadott a LIBE. Ezt azonban még jóvá kell hagynia az EP plenáris ülésének, a dokumentumról szeptember 11-én tartanak vitát, majd másnap szavaznak róla Strasbourgban. Bár még több kör van hátra ahhoz, hogy Magyarországot elítéljék, és erre a reális esély nagyjából a nullával egyenlő, a tét óriási: éppen emiatt Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyesen vesz részt a jövő keddi vitán.

Mivel erősen politikai indíttatású akcióról van szó, a magyarok döntő többsége egyértelműen elítéli azt. Nem úgy a magyar ellenzék egy része, most éppen az LMP mismásol az ügyben.

LMP-s Meszerics Tamás: A Sargentini-jelentéssel önmagában semmi probléma nincsen

„Nem erősítette meg Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője azt a hírt, mely szerint döntés született volna arról, a párt képviselőjeként nem szavazza majd meg az EP-ben a magyar jogállam helyzetéről szóló Sargentini-jelentést" - ezt már a Soros-közeli Mérce írja, miután megkérdezték Meszerics Tamást, az LMP európai parlamenti képviselőjét, hogyan fog szavazni a Sargentini-jelentésről. A politikus később a párt belső döntéshozatali mechanizmusának részleteit megosztva az olvasókkal azt mondta, hogy

az EP-szavazáson majd ő dönt.

Aztán a mellébeszélést folytatva hozzátette, a dokumentumot visszautasító Demeter Márta a Hír TV kérdésére egyedül a budapesti országgyűlési frakció álláspontját ismertethette, amely azonban nem egységes pártálláspont. Majd párttársával szemben védelmébe vette a politikai motivációból íródott dokumentumot: "a jelentéssel önmagában semmi jelentős probléma nincsen, annak következményeiről pedig jelen helyzetben még nem aktuális véleményt formálni".

A következményekről szóló szánalmas magyarázkodás oka, hogy Sargentini megvonná a magyar szavazati jogot.

Sokat mondó, hogy Meszerics rajta van Soros György megbízható szövetségeseinek listáján.

Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője Forrás: Magyar Hírlap

Minden jel arra mutat, hogy az ellenzéki képviselők továbbra is Magyarország ellen dolgoznak az Európai Parlamentben.