Továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben, jégeső is lehet

Eső Újpesten 2018 augusztus 14-én Eső Újpesten 2018 augusztus 14-én
Vágólapra másolva!
Vasárnap is marad a csapadékos időjárás az ország egész területén. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra is több megyére adott ki figyelmeztetést a heves zivatarok miatt. 
Vágólapra másolva!
Zivatarokra ugyan számítani kell, de marad a 30 fokos átlaghőmérséklet Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ma az előző naphoz hasonlóan délelőtt, kora délután még csak kisebb záporokra kell számítani, este azonban több helyen is zivatarok alakulhatnak ki a Dunántúlon.

A középső tájakon kiterjedt zivatarrendszer okozhat felhőszakadást, jégesőt.

Késő délutántól nyugat, délnyugat felől intenzívebb zivatarok érkezhetnek és képződhetnek, amelyek éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthatnak el.

Elsőfokú riasztás van érvényben felhőszakadás miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében. Továbbá elsőfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt Pest és Bács-Kiskun megyére.

Másodfokú riasztást a heves zivatarok miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki a meteorológiai szolgálat.

Nyugaton 24, keleten 32 fok körül alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél élénk, zivatarokban viharos lesz, olykor 60-70 km/h-s, de 80-90km/h-s erősségű széllökésekre is számítani kell.