Bódis: Olyan iskolát szeretnénk, ahol a gyerekek jól érzik magukat

Vágólapra másolva!
Bódis József azt mondta, olyan iskolát szeretnének, ahova a gyerekek örömmel járnak, ahol jól érzik magukat. Az oktatási államtitkár vasárnap a Csongrád megyei Maroslelén az iskola új elsőseivel közösen nyitotta meg a tanévet, a helyi oktatás kezdetének 185. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár azt mondta, az első iskolák létrehozásakor az írástudó emberek kinevelése volt a cél.

- mondta.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a közösségteremtés első igazi állomása mindig az iskola.

- mondta.

Az államtitkár szerint vissza kell szerezni a mezőgazdasági munka az elmúlt időszakban elveszített társadalmi rangját. Az agráriumban komoly elöregedés tapasztalható, a 21. századi kihívásoknak, a precíziós gazdálkodás követelményeinek megfelelni képes szakember-utánpótlás érdekében sokat kell tenni.

Lázár János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, fontos, hogy minden gyerek, szülessék akárhova, esélyt kapjon arra, hogy szorgalmának, tehetségének, felkészültségének megfelelően boldoguljon.

- mondta.

Lázár János azt mondta, Maroslelén a 19. század első felétől folyamatos volt az oktatás, az iskola fejlesztése. Jelenleg pedig sikeresen kötik össze a digitális technológiát és a falu megmaradását, felismerve, hogy a 21. században egy kis vidéki település miként tud lehetőséget biztosítani az itt élők számára.

A politikus azt is mondta, azoknak, akik közéleti szerepet vállalnak feladatuk, hogy képesek legyenek ezt a lehetőséget - a szülők anyagi helyzetétől függetlenül - minden gyermek számára megadni.