18 kg drogot csempészett siklóernyőjével Magyarországra egy férfi

siklóernyő, drog
Vágólapra másolva!
Az égből pottyant marihuána értéke 36 millió forint. A 49 éves férfit, M. Zsoltot Kiszombornál fogta el a rendőrség és vette őrizetbe.
Vágólapra másolva!
Ezzel a siklóernyővel próbálta meg átcsempészni a drogot M. Zsolt Forrás: police.hu

Különös eset történt 2018. augusztus 30-án. Este 8 óra után pár perccel a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség munkatársa a stabil hőkamerán észlelte, hogy egy motoros siklóernyő Szerbia irányából érkezve Tiszasziget Közúti Határátkelőhely térségében leszáll egy szántóföldön. Miközben egy járőr a helyszínre tartott, a hőkamera kezelője látta, hogy a gépből kiszálló ember a járművet a szántó melletti erdőbe tolja, majd a fák közé megy, és kis idő után visszatér ahhoz - írja a Police.hu.

A férfi a kiérkező rendőrnek elmondta, hogy műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, és a lábát fájlalta, így a mentők a szegedi kórházba szállították.

A rendőrök ezt követően a helyszínt átvizsgálták, ahol a kábítószer-kereső kutya a motoros siklóernyő hátsó ülésén hagyott zajvédő fültokra pozitív jelzést adott. A környező fák tövében ezután megtalálták az M. Zsolt által oda elrejtett sporttáskát, amelyben

17 csomagban 18 146 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak.

Az elvégzett előzetes gyorsteszt alapján a táskában kannabisz volt, amelynek feketepiaci értéke 36,2 millió forint.

A KR NNI munkatársai M. Zsoltot gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hétfőn indítványozta az ügyészség, hogy tartóztassák le azt a férfit.