350 millió forintból újítottak fel utakat Pécsen

2018.09.01. 06:45

Hétfőn adják át Pécs keleti részén a Mohácsi út és az Üszögi út között húzódó, mintegy 700 méter hosszúságú felújított útszakaszt, amelyet 350 millió forintból finanszíroztak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata.

 A Hegedűs János utcai beruházás jelentősen megkönnyíti a keleti városrészben élők, dolgozók, illetve Újhegy környékéről munkába, iskolába járók életét – írták.

A pécsiek igényeinek megfelelően az önkormányzat az utca felújításával, szélesítésével és gyalogos járda kiépítésével évtizedes közlekedési problémát oldott meg– idézte a kommüniké Decsi István Fidesz-KDNP-s alpolgármestert.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A fejlesztéssel a három helyi autóbuszjárat által is érintett útszakaszon a közlekedési idő csökken, a gyalogosforgalom biztonságossá válik. Az utca meglévő burkolatának szélesítése mellett elbontották az útszélességet korlátozó használaton kívüli vasúti hidat is.

A további építkezések során – ismertette az önkormányzat – a Hegedűs János utca átjárhatósága biztosított lesz, ugyanakkor az újhegyi városrész és a belváros közlekedését segítő fejlesztések folytatódnak a Mohácsi úton is.

A tájékoztatás szerint ezen a szakaszon a Tüskésréti úti és a Hegedűs János utcai csomópont közötti szakaszon aszfaltcserét hajtanak végre, és kanyarodó sávokat hoznak majd létre.