Minden iskolába időben megérkeztek a tankönyvek

RÉTVÁRI Bence; WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. augusztus 28. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (j2) és Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), Újpest polgármestere tankönyveket nézegetnek az újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolában 2018. augusztus 28-án. Ezen a napon az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek az alaprendelésekből az iskolákba, mondta Rétvári Bence az iskolában tartott sajtótájékoztatón. Kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki az oktatási intézményekbe; a könyvek közül 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Több mint 12 millió tankönyvet szállított ki határidőre a Magyar Posta, összesen 4108 iskolába – közölte a Magyar Posta Zrt.. A szállítás augusztus 1-én kezdődött, és 22 nap alatt sikerült befejezni.
Vágólapra másolva!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója, Tőczik Zsolt szerint a tankönyvek kiszállításában a legnagyobb kihívás minden évben a rendelkezésre álló idő rövidsége.

A 7500-8000 raklapnyi tankönyvet július végéig kellett az iskolai igényeknek megfelelően legyártatni, majd az üllői és a celldömölki raktárba szállítani és iskolánként szétválogatni, csomagolni.

A Kello ügyvezető igazgatója kiemelte: a teljes sikerhez olyan megbízható partnerek kellenek, mint a Magyar Posta, amely a megállapodott határidőre teljesítette a tankönyvek kiszállítását.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (j2) és Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), Újpest polgármestere tankönyveket nézegetnek az újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolában 2018. augusztus 28-án Forrás: MTI/Máthé Zoltán


Szeptember közepétől kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések kiszállítása, amely szintén a Kello és a Magyar Posta együttműködésében zajlik.