Lecsapott a vihar az országra

villámcsapás Balaton
Vágólapra másolva!
Az országon átvonuló vihar több megyében okoz károkat. A legtöbb helyen kidőlt fák és leszakadó ágak okoznak gondot, de van olyan település, amelynek utcáit elárasztotta a víz, van, ahol megbontotta egy épület tetőszerkezetét a viharos erejű szél, és van, ahol villám csapott egy fába. 
Vágólapra másolva!

Budapesten, a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat. A XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. A VI. kerületi Andrássy úton is egy kidőlt fa okoz forgalmi akadályt. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Pest megyében, Baracskán egy Templom utcai iskola tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa.

Etyeken villám csapott egy fába, amelynek a törzse kigyulladt.

A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Győr-Moson-Sopron megyében, Ágfalván egy villanyoszlopra dőlt rá egy fa. Jánossomorja és Hegyeshalom több utcáját pedig elárasztotta a víz, amelyet a város önkéntes tűzoltói szivattyúznak.

Fejér megyében Mórra kértek tűzoltói segítséget a Kodály Zoltán utcába, ahol egy épület vakolatát bontotta meg a vihar, ezért a tűzoltók körbekerítették az ingatlant.

Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat.

A tűzoltók megkezdték az ágak eltávolítását.

A Somogy megyei Böhönyén is a letört faágak okoznak gondot: az Ady Endre utcában dolgoznak a tűzoltók a károk felszámolásán.

Kaposfőn a Petőfi Sándor utcában egy tíz méter hosszú fa kidöntött egy távközlési oszlopot.

A tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a fát.

Veszprém megye több településére is riasztották a tűzoltókat. Ajkán, a Szent István úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. A tűzoltók megkezdték a munkálatokat.

Veszprémben, a Paál László utcában autóra dőlt egy fa.

A Dél-Dunántúlon is leginkább a kidőlt fák és a leszakadó ágak okoztak gondot, ahogy azt korábban már megírtuk.