Gulyás Gergely: Olyan országot kell teremteni, ahol mindenki otthon érezheti magát

2018.09.01. 12:49

Olyan országot kell teremteni, ahol mindenki otthon érezheti magát – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Kakasdon, a Tolna megyei önkormányzatnak a megújult faluház átadásával egybekötött megyenapi ünnepi közgyűlésén.

Gulyás Gergely megjegyezte:

Az, hogy milyen lesz az életünk, azon múlik, milyenek a közösségeink, miként veszünk részt bennük, miként tudunk azokba másokat is bevonni.

Egy nemzet akkor emelkedhet fel csak igazán, ha mindenki részt vehet benne, ezért mindenkinek lehetőséget kell kapnia a továbblépésre: a fiataloknak tanulásra, a felnőtteknek munkába állásra, nyugdíjasoknak a tisztes öregkorra, közösségeknek a fejlődésre” – tette hozzá a politikus. Szavai szerint a kormány legfontosabb feladata, hogy esélyt teremtsen erre, a modern városok és a magyar falvak program egyszerre emeli a vidék minden szegletét, a településeket közelebb hozzák egymáshoz a korszerű utak és vasúti kapcsolódások, könnyebb lesz iskolába és orvoshoz járni, sportolási lehetőséget találni, a gazdaság szereplőinek vállalkozni, beruházni.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár arról beszélt a rendezvényen, hogy a tolnai Völgységben, amelynek része Kakasd is, ott van a magyar történelem minden nagy sorsfordulója, a 20. század összes megpróbáltatásának lenyomata, a különböző eljárásokkal készült kakasdi faluház falain ott a svábok precizitása, a székelyek életöröme, a felvidékiek munkabírása.
Mi itt Tolnában, a Völgységben ismerjük azt a tikot, hogyan lehet valami egyszerre sokszínű és mégis összetartozó, úgy, hogy a lakóhely iránti elkötelezettség az, ami összeköt, nem a közös szokások

- fogalmazott.