Orbán Viktor személyesen fogja megvédeni Magyarországot az Európai Parlamentben

orbán eu parlament cohn-bendit
Hungarian Prime Minister Viktor Orban outlines his country's goals as it takes on the six-month rotating European Union presidenct on January 19, 2011 at the EU Parliament in Strasbourg, eastern of France. Scores of lawmakers in the European Parliament slapped gags over their mouths and brandished blank pages at Hungarian Prime Minister Viktor Orban today to protest over his country's controversial new media law. AFP PHOTO / GEORGES GOBET
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor személyesen vesz részt szeptember 11-én az Európai Parlament plenáris ülésén, melyen a Sargentini-jelentés vitáját tartják. A dokumentumról másnap szavaz a parlament Strasbourgban – írja a Magyar Idők. Azt, hogy a miniszterelnök személyesen vesz részt a vitán, később Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Judith Sargentini az Európai Zöld Párt képviselőjeként készítette el a magyar jogállamiságról szóló jelentését, amelyet júniusban fogadott el az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), 37 tag támogatásával és 19 ellenszavazattal.

A dokumentum felveti annak lehetőségét, hogy Magyarországtól megvonják a szavazati jogokat.

Orbán Viktor az Európai Parlamentben Forrás: AFP/Georges Gobet

Erre a reális esély nagyjából a nullával egyenlő.

A jelentés szerint Magyarországon állítólag szűkülnek a szabadságjogok, a magyar álláspontot részletező levélnek ugyanakkor semmi hatása nem volt.

Orbán Viktor Budapesten beszélt a jelentésről, rámutatva, hogy

A kvótarendszer azóta lekerült a napirendről, a magyar álláspont mellett több állam is felsorakozott.

Az európai uniós intézmények már sok esetben intéztek támadást Budapest ellen,

Orbán pedig már többször is személyesen védte meg hazánkat.

Legutóbb Brüsszelben a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás vitája során a migrációs kvóták ügyében tartott előadást és válaszolt kérdésekre, egyenlő mércét követelve Magyarországnak.

Orbán Viktor 2013-ban a szintén a magyar jogállam miatt „aggódó” Tavares-jelentés idején is személyesen utazott Strasbourgba, az akkori vita során

a miniszterelnök visszautasította, hogy az Európai Parlament gyámság alá vegye Magyarországot.