Hétvégén önjáró trolik járnak a belvárosban

Solaris-Skoda trolibusz
Budapest, 2015. augusztus 27. Új Solaris-Skoda trolibusz a jármű sajtóbemutatóján a BKV X. kerületi Zách utcai trolibuszgarázsában 2015. augusztus 27-én. Napokon belül megkezdődik a 36 új trolibusz tesztüzeme Budapesten, amelyek „önjáróak”, akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel. Az alacsonypadlós járművek közül a csuklós trolikon 104, a szóló járműveken 64 ember utazhat egyszerre. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A BKK átmenetileg önjáró trolibuszokkal helyettesít egy rövid szakaszon pótlóbuszokat. Ennek oka, hogy így környezetbarát jármű járhat a vonalon. Várhatóan augusztus végéig, hétvégente lehet a trolikkal találkozni.
Vágólapra másolva!

Érdekes hírt jelentett be a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK szerint ugyanis

a buszok helyet önjáró trolik fognak járni az M2A pótlóbuszok alapján.

Erre azért volt szükség, mert a BKK csökkenteni szeretné a légszennyezést.

Ezért a pótlóbusz vonalán a Deák Ferenc tér és a Kossuth Lajos tér között szombattól minden hétvégén alacsony padlós, légkondicionált Solaris-Skoda trolibuszok közlekednek.

Önjáró trolibusz, akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel Forrás: MTI/Marjai János

Ezek a járművek felsővezeték nélkül, saját akkumulátoraikat használva is képesek közlekedni,

akár 4 kilométert is meg tudnak így tenni.

A Kossuth Lajos téri metróállomás lezárása várhatóan augusztus végéig tart, addig a teret a 2-es metró helyett Pesten a Deák Ferenc tér felől az M2A metróállomás-pótló busszal, a Batthyány tér felől pedig hajójáratokkal lehet elérni.