Három nappal kirúgása után már árulja magát Kálmán Olga

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
"Most még úton, egyik helyről a másikra" - utalgatott végtelenül szerényen új Facebook-oldalán a Hír TV-től pár napja kirúgott műsorvezető. A magyar médiapiac talán leghazugabb lapja, a HVG fontosnak tartotta úgymond feljátszani a "hírt". Ez még rendben is lenne, a HVG reklámozza Kálmán Olgát, mi ebben a meglepő. De Kálmán Olga nem lenne Kálmán Olga, ha nem akarná azt hazudni, hogy ez véletlen. Gyorsan azt sugallta a Facebookon, hogy a HVG-nek csak úgy feltűnt egy vadonatúj Facebook-oldal, és rögtön írt is róla - szintén véletlenül - egy reklámcikket. Kálmán Olga most éppen árulja magát, hogy Simicska Lajos után új gazdája legyen. 
Vágólapra másolva!

Kálmán Olgáról, a magyar média hol balliberális, hol jobbikos műsorvezetőjéről sok minden elmondható, egyvalami azonban kétségkívül mellette szól:

egészen kitűnő lavírozási képességének köszönhetően mindent és mindenkit túlél.

Kálmánnak az érték, mint fogalom, tökéletesen elavult és értelmezhetetlen dolog, így számára tökéletesen mindegy, hogy a szélsőjobboldali múltú Vona Gábornak kell alákérdezni a Hír TV-ben, vagy a szocializmusban pártfunkcionárius MSZP-s politikust kell egy kicsit megtámogatni botladozás közben az ATV-n. Kálmán Olgánál teljesen mindegy, hogy milyen feladatnak kell megfelelni, ideológiai síkon százszázalékosan rugalmas. Ilyen apró-cseprő dolgokkal ő pedig nem törődik, mégpedig azért nem, mert

számára egyetlen egy érdekes, fontos és szem előtt tartandó cél van az életben: szerepelni a kamerák előtt, mindenáron.

Személyéhez hozzátartozik, hogy nem mindenben annyira jó, mint a helyezkedésben. Ebbe a körbe sorolható például a nézők képernyő elé csábítása. A balliberális és a jobbikos média ünnepelt sztárja megcsinálta azt a bravúrt, hogy miután az ATV-t zilált körülmények között otthagyta, a másfél éves Hír TV-s pályafutása alatt sorozatban szállította a negatív nézettségi csúcsokat. Gyakran előfordult, hogy a szintén ellenzéki attitűdű hírtelevízió, hasonló időben sugárzott, hasonló jellegű beszélgetőműsorát Rónai Egonnal közel háromszor annyian nézték. Ahogy megírtuk, többek között ez sem igazán nyerte el a Hír TV napokban felálló, új vezetésének a tetszését, és elköszöntek tőle.

Csakhogy Kálmán Olgát nem olyan fából faragták, hogy hintaszékében pulóvert horgoljon egy tea mellett, mert ebben a pozícióban aránylag kevés a fotós, kevés a kamera.

Ebben az esetben is így volt, az eltanácsolt műsorvezető három napig bírta reflektorfény nélkül. Ezért is reklámozza, árulja magát, hátha egy tévé (politikai megfontolásból) megveszi. Nyilván töredékéért, mint Simicska egykori Hír TV-je, de a semminél az is jobb lesz. Már ha lesz.

(Egyébként, mint az Echo TV Keménymag című műsora azonnal észrevette - az Origo munkatársai sajnos nem látták Kálmán Olga utolsó előtti adását, azt az adást, amikor már tudta, jön az új vezetés -, tehát Kálmán Olga az utolsó pillanatban még próbált egy újabbat fordulni, az új vezetés általa feltételezett irányába, és az addig körbeudvarolt MSZP-elnökkel szemtelenkedett a műsorában.)

Kálmán Olga újratöltve?

„Kedves Mindenki! Most még úton, egyik helyről a másikra. Gyertek velem! #kalmanolga" – üzeni kocsijában ülve rajongóinak a vadiúj Facebook-oldalán, ami még a hivatalos jelzőt is megkapta. Nem nagyon lehet ezt másképp értelmezni, mint hogy

  • A: Kálmán Olga utazási élménybeszámolójának részeként fontosnak tartotta megosztani a nyilvánossággal, hogy ő bizony utazik. Ezt a verziót teljesen annullálja a következő mondata: „Gyertek velem". Ez annyira nagyképű, hogy a legkevésbé sem passzol Kálmán személyiségéhez.
  • B: A műsorvezető arra próbál célozni, hogy rekordidő alatt lett új munkája. Ezzel is az a baj, hogy annyira nagyképű, hogy a legkevésbé sem passzol Kálmán személyiségéhez.

De azért feltételezhetően utóbbiról van szó.

Kálmán Olga három egész napig bírta reflektorfény nélkül Forrás: Facebook

A balliberális médiamocsár megembereli magát, és reklámozza Kálmánt

Már csak azért is, mert az ország legnagyobb kamuportálja, a szexuális zaklatásra buzdító kisújságírót foglalkoztató HVG még aznap TELJESEN VÉLETLENÜL felkapta a bejegyzést, és egy (1) darab (db) teljes cikket fabrikált belőle. „Kálmán Olga sejtelmesen utal valamire" – harsogják a fake news-király Szauer Péterék. „Kálmán Olgának új hivatalos Facebook-oldala van, és lassan megtelik tartalommal" – folytatják szemet gyönyörködtetően baráti hangnemben a HVG-ben. És honnan lehetett értesülni az ingyen reklámról? Naná, hogy a műsorvezető vadiúj Facebook-oldaláról, ami még a hivatalos jelzőt is megkapta.

– kérdezi olyan szerényen és alázatosan a mindig szerény és alázatos Kálmán Olga, ahogyan csak egy első osztályos fiú tud egy nyolcadik osztályos fiút kérdezni a lányokról. Mintha a HVG véletlenül vette volna észre...

Micsoda összjáték, micsoda együttműködés van itt kibontakozóban, kérem szépen!

Kár, hogy a HVG egy olyan lap, amely sorozatban informálja félre a közvéleményt. Nehéz követni a lódításaikat, de megpróbáltuk összegyűjtögetni őket (lásd itt, itt, itt, itt és még itt is).