Csúfos bukás: kirúgták Kálmán Olgát

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
A pocsék nézettségi adatok és többmilliós fizetése miatt a Hír TV új vezetése kirúgta Kálmán Olgát.
Vágólapra másolva!

Kirúgták a Hír Televízióból Kálmán Olgát. A kirúgás hátterében a többmilliós fizetés és a pocsék nézettségi adatok álltak. Kálmán Olga, a bukott riporternő nehezen hivatkozhat politikai tisztogatásra. Drámaian gyenge nézettséget produkált Kálmán Olga műsora azalatt a másfél év alatt, ameddig a tévét szolgálta. Gyakran előfordult, hogy a szintén ellenzéki attitűdű hírtelevízió,

az ATV hasonló időben sugárzott, hasonló jellegű beszélgetőműsorát Rónai Egonnal közel háromszor annyian nézték.

Ami – nyilvánvalóan nem kell magyarázni – mellbevágóan nagy különbség.

Kálmán Olga távozik a Hír TV-től Forrás: hirtv.hu

Mindent megpróbált

Kálmán Olga egyébként a hétfői nap eseményeit követően (ellenzéki újságok arról írtak, hogy napokon belül elküldhetik) mindent megpróbált. Az Echo TV szellemes közéleti műsorában, a Keménymag kedd esti adásában Apáti Bence a Magyar Idők, Megadja Gábor a 888, Ambrózy Áron a Pesti Srácok újságírója és Jeszenszky Zsolt publicista arról beszélgetett, hogy

Kálmán Olga a hétfő esti műsorában már igen érdekes módon nem hízelgett az MSZP elnökének.

Azaz, az ellenzék gátlástalan kiszolgálása és a kormány folyamatos szidalmazása után megmosolyogtató módon úgymond váltani próbált.

Kálmán pálfordulásai

Kálmán Olga 2015 előtt még oligarcházta Simicska Lajost, de azóta jelentősen megváltozott a műsorvezető gondolkodása ebben a tekintetben.

A balliberális műsorvezető 2016-ban az ATV karácsonyi partija után mondott fel, ezzel pedig óriási felháborodást okozott volt kollégái körében.

2015. február 6-ig az Egyenes Beszédben Simicska Lajos mindig negatív összefüggésben szerepelt, de azt követően érezhetően megváltozott Kálmán hozzáállása. Mint ismert, akkor szakított nyilvánosan is a Fidesszel Simicska. Miután éveken át szidta, 2015 februárja után feltűnően megkedvelte.

Kálmán Olgának azonban nemcsak Simicskához változott meg a hozzáállása

2015 februárja után, hanem a jobbikos politikusok is egyre gyakrabban jártak az Egyenes Beszédbe. Míg korábban meg sem hívták őket, gyakorlatilag bojkott volt ellenük, addig azóta a szélsőjobboldali politikusok egyre kényelmesebb körülmények között beszélhettek Kálmán Olgánál. Mindez pedig a Hír TV-ben betetőzött, ahová gyakorlatilag beköltözött az összes jobbikos politikus.

Sok furcsa pálfordulást bemutatott már Kálmán Olga Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Simicskának csak a választásig kellett a Jobbik

Mint arról korábban beszámoltunk, az áprilisi választásig a Jobbik útját egyengette Simicska Lajos, azonban az egykori radikális párt várakozásokon aluli szereplése után felhagyott a támogatásukkal, amivel súlyos anyagi válságba taszította őket. A milliárdos nagyvállalkozó ezután teljes üzleti érdekeltségét eladta Nyerges Zsoltnak.

Simicska egyébként a Jobbik választási veresége után sorra zárta be sajtótermékeit. Így a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. A Heti Válasznak pedig megszűnt a nyomtatott verziója, csak online kiadása jelenik meg. A Hír TV-ben a választás után leépítések kezdődtek, és a televíziót – Simicska összes vállalkozásához hasonlóan – Nyerges Zsolt vette át.