Két riasztást is kiadtak az országra: hőség és záporok váltják egymást

hőség, időjárás, Budapest
Budapest, 2018. július 31. Fiatalok hűsölnek Budapesten a hőségben a Deák téri Akvárium díszmedencéjénél 2018. július 31-én. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Felhőszakadás miatt elsőfokú, a hőség miatt pedig másodfokú riasztást adtak ki több megyében. A nagy hőség miatt országszerte rengetegen mennek fürdőkbe. Szerdán a nap második felében lehetnek zivatarok.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint elsőfokú riasztás van érvényben felhőszakadás miatt

  • Pest,
  • Békés,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Csongrád,
  • Hajdú-Bihar,
  • Heves,
  • Nógrád,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg és J
  • ász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az intenzív zivatarokból 25-30 mm eső is hullhat rövid idő alatt.

Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében másodfokú riasztás van a hőség miatt.

Országszerte sokan látogatják a fürdőket

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt mondta, többen fürdőznek, országszerte magas a fürdők látogatottsága, sok a belföldi és külföldi vendég.

- mondta. Június második felében és júliusban nehezen indult a szezon a magyarországi fürdőkben a hűvösebb idő miatt, de ezt most felváltotta a tartós meleg. Ez egyértelműen kedvez a fürdőknek, az üzemeltetők növekvő vendégforgalomról számoltak be, több fürdő telt házzal üzemel, és hosszabb nyitva tartással várja a vendégeket.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Strandok éjszakáján is több fürdő telt házzal üzemelt, nagy volt az érdeklődés, múlt pénteken az ország 40 fürdője várta meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményes belépőkkel, és szórakoztató programokkal a strandolni, fürdőzni vágyókat.

Várható holnapi időjárás

Szerdán több helyen elsősorban a nap második felében lehetnek zivatarok. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (30-50 mm) társulhat. Néhol 75 km/h feletti szél és 1-2 cm körüli jég is előfordulhat a zivatarfelhők környezetében.

A napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 °C felett alakul, szerdán főként DNY-on lehet 25 fok alatt.