Bajkai: A jogsértések mellett nem szabad elmenni szó nélkül

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Bálványosi Nyári Egyetemről, a romániai jogszolgáltatás helyzetéről is a HETI TV-nek. 
Vágólapra másolva!

A képviselő nemrégiben érkezett meg Tusványosról, ahol több napig tartózkodott. Ott is szóba került annak a két fiatalembernek az ügye, akik úgy vonultak be a román jogszolgáltatás történetébe, mint székely terroristák, ám ez – tette hozzá Bajkai István, messzemenőkig nem igaz.

Egy biztos, az eddigi adatok alapján semmilyen olyan cselekedetet nem követtek el, ami terrorizmust jelentene. A román bíróság elsőfokon akkora büntetést szabott ki rájuk, amennyit előzetesben töltöttek, ám most, a másodfokú döntés után ötéves börtönbüntetéssel néznek szembe, ráadásul az egyik legkeményebb börtönben kellene ezt leülniük, ahol tizenéves büntetésüket töltő gyilkosok vannak.

Bajkai István már felvette a kapcsolatot az elítéltek hozzátartozóival, abban nyújtva nekik segítséget, hogy felhívják a nemzetközi közvélemény figyelmét, valamint szükség esetén jogi tanácsokkal is szolgál, amiben segítségére van Lomnici Zoltán, egykori főbíró. A képviselő tusványosi sajtótájékoztatóján megemlítette, most úgy látszik, hogy

A teljes beszélgetést itt olvashatják.