Trump főtanácsadója gratulált a magyar kormánynak

Vágólapra másolva!
Jared Kushner, az Egyesült Államok elnökének, Donald Trump-nak a főtanácsadója is gratulált a magyar kormány üldözött keresztények ügyében tett erőfeszítéseihez. A főtanácsadó egyébként részleteiben is ismerte a kormány iraki humanitárius projektjeit. Erről számolt be Azbej Tristan a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt már megírtuk, az USA kormánya konferenciát szervezett Washingtonban a vallási közösségek védelme és a vallásszabadság világszintű biztosítása érdekében, amelyen a magyar kormány is képviseltette magát.

Szijjártó Péter és Mark Green, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) főigazgatója Forrás: MTI

A rendezvényen felszólalt Szijjártó Péter külügyminiszter is, aki beszédében kiemelte


A miniszter emellett beszámolt arról is, hogy a magyar kormány az iraki Telszkuf településen 991 korábban elüldözött keresztény család lerombolt házát építette újjá és 31 keresztény templom felújításában vesznek részt Libanonban, valamint keresztény közösségek iskoláit, kórházait és templomait támogatják a Közel-Keleten.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára, Azbej Tristan a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Donald Trump főtanácsadója, Jared Kushner a rendezvényen gratulált a magyar kormánynak az üldözött keresztényekért tett erőfeszítéseihez, és részleteiben ismerte a magyar kormány iraki humanitárius projektjeit.

Íme a bejegyzés: