Brüsszel megint a migránsok pártjára állt

Franciaország Nantes menekülttábor kiürítés
Migrants and refugees wait in front of the city hall to have their situation examined and to obtain emergency accommodation in Nantes, western France, on July 23, 2018, following the evacuation by police of their camp at the Daviais square. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
Brüsszel nem a migráció megállításán, nem a határvédelem megszervezésén, megerősítésén dolgozik,hanem azon: hogyan hozza be és aztán ossza szét a tagállamok között a migránsokat, amelyet már pénzügyi eszközökkel is ösztönözne – így értékelte Hollik István az a brüsszeli tervet, miszerint migránsonként hatezer euró összegű pénzügyi támogatást nyújtana az Európai Unió az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagállamok számára.
Vágólapra másolva!

Brüsszel megint a migránsokat akarja támogatni az európai emberek helyett – értékelte a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője az Európai Bizottság azon javaslatát, amely szerint migránsonként hatezer euró összegű pénzügyi támogatást nyújtana az Európai Unió az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagállamok számára.

Brüsszel ismét a migránsok pártját fogja Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Hollik István egyértelműen migránspártinak nevezte a javaslatot, és azt mondta: a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy határozottan utasítsa el a kezdeményezést.

A javaslat újra azt bizonyítja, hogy Brüsszel nem a migráció megállításán, nem a határvédelem megszervezésén, megerősítésén dolgozik,

hanem azon: hogyan hozza be és aztán ossza szét a tagállamok között a migránsokat, amelyet már pénzügyi eszközökkel is ösztönözne – értékelt.

Nem leszünk bevándorlóország

„Bármennyiért is akarja Brüsszel megvásárolni a tagállamokat, amíg Magyarországon nemzeti kormány van, hazánkból nem fognak bevándorlóországot csinálni” – szögezte le. A javaslat szerinte azt bizonyítja, hogy

az európai emberek véleménye még mindig nem jutott el az Európai Bizottsághoz,

hiszen nem lezárni akarják a határokat, hanem menedzselni a migránsok áthaladását azokon.

A kezdeményezéssel ösztönözni akarják a tagállamokat a már Európában lévő migránsok befogadására – mutatott rá Hollik István, hangot adva annak, hogy a Fidesz-KDNP az alapvető irányt tartja rossznak. Nem menedzselni kell a migrációt, átengedni a migránsokat a határokon, hogy aztán az európai emberek fizessenek utánuk, hanem az unió határain kívül kell elbírálni menedékkérelmüket – jelentette ki.