A holokauszttagadó Kulcsár igazgató lesz a Jobbikban

Kulcsár Gergely Jobbik
Vágólapra másolva!
Egy hónapja választották Kulcsár Gergely, korábbi jobbikos országgyűlési képviselőt a debreceni Jobbik alelnökévé, most pedig úgy tűnik, a regionális igazgatói széket is megkaphatja – írja a Magyar Idők.
Vágólapra másolva!

A több botrányáról is ismertté vált Kulcsár Gergely válthatja Jámbor Márkot, a jelenlegi Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei regionális igazgatót. Jámbor volt az egyike azon regionális vezetőknek, aki felkérték Dúró Dórát, hogy legyen Toroczkai László elnökjelölt helyettese. Jámbor azonban azóta sem lépett ki a pártból.

A korábban a Jobbikhoz kötődő források azt mondták:

Kulcsár emlékezetes botrányai

Nagy port kavart, amikor Kulcsár Gergely a holokausztot „kamukausznak” nevezte, de még nagyobb botrány volt, amikor a vészkorszak áldozatainak emlékére állított Duna-parti cipőkbe köpött egy nagyot. Nagyon tréfásnak tartotta magát akkor is, amikor horogkereszttel kívánt boldog új évet párttársainak e-mailben 2012-ben.

Kulcsár Gergely Forrás: MTI-Czeglédi Zsolt

Az ötgyerekes családapáról később kiderült, hogy egy fiatalkorúval folytatott viszonyt, aki a Jobbik ifjúsági tagozatában tevékenykedett. Ez az eset sokakat megbotránkoztatott Hajdú-Bihar megyében. A Jobbik azonban nem zárta ki Kulcsárt, hanem 22 alapszervezetet számoltak inkább fel, és több tucat jobbikost zártak ki a pártból, akik nemtetszésüknek adtak hangot.

Ennek ellenére az előző parlamenti ciklusban a Jobbik-frakció tagja volt, de nem indult egyéniben sem, és listán sem az idei választáson.

Most feltehetően azért bukkant fel újra a párt körül, mert az Országgyűléstől járó háromhavi végkielégítés augusztusban elfogy, bár az exképviselő a párt alapítványától havi 400 ezer forintot vesz fel.


Az alapítvány kurátora korábban Novák Előd volt, aki azért lépett ki, mert Szabó Gábor pártigazgató nyomására megszavazták, hogy a mandátumát a ciklusváltással elvesztő négy képviselő a három hónapos végkielégítésen felül az alapítványtól is 400 ezer forintos „szakértői” díjat kapjon, ami Novák szerint inkább hallgatási díj.

Hogy miből fogják Kulcsárt fizetni regionális vezetőként, még rejtély, ugyanis a Jobbiknak jelenleg kevesebb, mint egymillió forintja és három alkalmazottja van.