Gyárfás Tamás 200 millióért megszabadulhat a nyomkövetőtől is

Gyárfás Tamás tárgyalása, Fenyő János, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
200 millió forintra emelte másodfokon a Fővárosi Törvényszék a Gyárfás Tamás ügyében első fokon megállapított óvadék összegét. A volt balliberális médiavállalkozó korábban azt mondta, 100 milliót megér neki, hogy lekerüljön róla a nyomkövető. Mivel milliárdos, nyilvánvaló, hogy 200 milliót is.
Vágólapra másolva!

Gyárfást azzal gyanúsítják, hogy felbujtó volt a Fenyő-gyilkosságban. A gyanú szerint ő adta ki a parancsot riválisa kivégzésére, vagyis

azzal bízta meg akkori üzlettársát Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

Az elsőfokú bíróság úgy határozott, hogy 100 millió forintos óvadék ellenében lekerülhet a nyomkövető Gyárfásról. Ennyi pénzt hajlandó lett volna kifizetni. Gyárfás gazdag ember, ezért feltételezhető, hogy ez az összeg nem okoz neki gondot, ahogy nyilvánvalóan a 200 millió sem.

Gyárfás Tamás a tárgyalására érkezik 2018. április 20-án Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyészség fellebbezett.

- olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Az ügyészség azt akarta, hogy Gyárfáson maradjon a nyomkövető és a lakhelyelhagyási tilalom is.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1 Híradójának azt mondta, hogy „

A bíróság azonban elfogadta az óvadékot, csak kicsit (Gyárfás számára mindenképpen kicsit) emelte az összeget. A másodfokú bíróság szerint az óvadék mértékének meghatározásakor "különös figyelemmel kell lenni a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire és vagyoni helyzetére."

Erre hivatkozva 200 millió forintra emelték meg az óvadék összegét.

Azt írták, ez az "összeg így már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is".

Gyárfás Tamásról közismert, hogy médiavállalkozásaiból milliárdos vagyonra tett szert. Így a 200 milliós összeg aligha jelent komoly biztosítékot az ő esetében.

Gyárfás, a balliberális médiamilliárdos

Az Origo megírta, hogy kicsoda valójában Gyárfás, például milliárdosként azt sem engedte meg kollégáinak, hogy felkapcsolják a villanyt a Nap TV-ben.

Gyárfás Tamás nem ismert sem Istent, sem embert, ha valakire megharagudott

- ez a kép alakult ki róla mindenkiben, aki közelről ismerte. Gyárfásról sokan tényként kezelték, hogy nagyon közel került a kommunista állambiztonsághoz, más magyarázat ugyanis logikusan nem lehet a nyolcvanas évek eleji sorozatos Los Angeles-i útjaira. A szovjet blokk országai körében bojkottált olimpia alatt pedig

igazi kommunista propagandát fejtett ki,

emellett nem akármilyen, kétes kapcsolatokra tett szert.

Például az alvilág vezetőivel, akikkel rendszeresen tartotta a mondhatni baráti, üzleti kapcsolatot.

Az egykori balliberális médiavállalkozó a Magyar Időknek elismerte, hogy szoros kapcsolatban állt elítélt bűnözőkkel. Tasnádi Péterrel rendszeresen üzletelt, sőt pénzt is adott neki.

A Fővárosi Törvényszék július 23-án meghozott másodfokú végzésében az óvadék összegének megváltoztatásán túl a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntését minden másban helybenhagyta.