Lecsapott a vihar Magyarországra: házakra dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek

Vágólapra másolva!
Az országon átvonuló vihar miatt kidőlt fákhoz, leszakadt villanyvezetékekhez és megrongált háztetőkhöz riasztják a tűzoltókat.
Vágólapra másolva!

Budapest több kerületében is kidőltek fák

A XVI. kerületi Vidámverseny utcában kidőlt fák és villanyoszlopok miatt, míg a Csoport utcában autóra borult fa miatt kérték a fővárosi hivatásos tűzoltók segítségét. A X. kerületi Jászberényi úton, és XVII. kerületi Zrínyi utcában lehasadt faágak akadályozták a közlekedést. A XV. kerületi Páskomliget parkba,

több parkoló autóra dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Az egységek motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A X. kerületben, az Újhegyi úti uszoda tetőszerkezetét megbontotta a szél. A XVIII. kerületi Alpár utcában parkoló autóra borult, míg a Lenkei utcában lakóházra dőlt fákat távolítottak el az egységek. A főváros hivatásos tűzoltói folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

A felgyülemlő esővíz és a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot Pest megyében

Dunaharasztiban, a Vásárhelyi Pál utcában egy ház pincéjét öntötte el az esővíz.

Egy ember a helyiségben rekedt, őt a szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók mentették ki.

A városban több pince, garázs is víz alá került. Üllőn, a Hunyadi utcában egy körülbelül ötven négyzetméteres pincében

hetven centiméter magasan állt a víz,

a helyi önkéntes tűzoltók megkezdték a szivattyúzást. Ugyancsak Üllőn, a Vasadi utcában egy körülbelül nyolcméteres fa távközlési vezetékre és lakóházra dőlt. A monori hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoznak be. Kókán, a Kossuth Lajos utcában egy tizenkét négyzetméter alapterületű melléképület tetejét leszakította a szél, a nagykátai hivatásos és a kókai önkéntes tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is sok munkájuk van a tűzoltóknak

Mezőtúron, a Kossuth Lajos téren több fa ága a viharban letört, a gyalogos- és a autóforgalmat is veszélyeztette. A Vadász utcában pedig megbontotta a szél egy lakóház tetejét. A mezőtúri hivatásos tűzoltókat riasztották.

Jászágóban, a Kókai László téren két fa megdőlt, épületet veszélyeztetett. A jászárokszállási önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Jászboldogházán, a Szegfű utcában egy fenyőfa egy ház tetejére dőlt, a villanyvezetéket leszakította. A szolnoki hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre.

Jászberény-Porteleken egy fába belecsapott a villám, leszakította a villanyvezetéket.

A jászberényi hivatásos tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.